Mimarlar Nerede Çalışır?

Mimari fotoğrafçı Marc Goodwin, dünyanın farklı noktalarındaki mimarlık ofislerinin çalışma ortamlarını fotoğraflıyor.

Londralı fotoğrafçı Goodwin, yaklaşık 1 yıldır Seul’den Londra’ya, Pekin’den Paris’e dünyanın dört bir yanındaki mimarlık ofislerini fotoğraflayarak çalışma ortamlarını belgeliyor.

Goodwin’e, birbirinden oldukça farklı coğrafyalardaki ofislerin atmosferlerine, bu ülkelerdeki kültürlerin yansıması olup olmadığı sorulunca “Keşke bunun için kısa bir yanıtım olsaydı,” diyor.


Urbanus-Pekin

Marc Goodwin, Mathieu Fio, Cecilia Galera ve Felix Nybergh’in şirketi Archmospheres‘in sitesine bakıldığı zaman ofislerin hepsi birbirine benzese de bulundukları binalar oldukça farklı. Bu binalar, yüksek katlı bloklardan, endüstriyel depolara ya da bira fabrikalarına kadar farklılık gösteriyor ve bulundukları şehirlere dair daha fazla ipucu veriyor.


standardarchitecture, Pekin

Sanatçı, Londra’daki Foster + Partners ve Zaha Hadid Architects gibi ofislerin daha kurumsal bir izlenim verdiğini, Kuzey ülkelerindekilerin beklendiği üzere minimalist ve daha düzenli olduğunu, Paris’teki ofislerin eklektik, Pekin’deki ofislerin ise beklentilerinin çok üzerinde olduğunu belirtiyor.


Foster + Partners, Londra


ALA Architects, Helsinki


Henning Larsen Architects, Kopenhag

Etiketler

Bir yanıt yazın