Mimarlar İşverenleri İkinci Kez Ödüllendiriyor

Arkitera Mimarlık Merkezi, işveren ve mimar arasındaki diyaloğun önemini vurgulamak ve nitelikli mimari uygulamaların ortaya çıkarılmasına destek olan işverenleri onurlandırmak amacıyla verdiği Arkitera İşveren Ödülü 2007 programını açıkladı.


TED Ankara Koleji Vakfı

Türkiye’de bir ilk olarak 2005 senesinde verilen Arkitera İşveren Ödülü’nün ikincisi bu sene 23 Ekim’de sahiplerini bulacak.

Aday gösterme sürecinin 01 Mart 2007 tarihinde başlayacağı Arkitera İşveren Ödülü işverenin kaliteli mimari üretimdeki önemini ve sorumluluğunu vurgulamak, nitelikli yapıların ortaya çıkarılmasındaki katkısının altını çizmek ve işverenleri daha nitelikli mimari bir çevreye kavuşmadaki taleplerini teşvik etmek amacıyla veriliyor.

2005 yılında verilen Arkitera İşveren Ödülü, 03 Ekim Dünya Mimarlık Günü’nde, Tophane-i Amire’de gerçekleşen bir törenle sahiplerine verildi ve Türkiye’de bir ilk olarak dikkat çekti. Ödülün ilk sahipleri, “kamu” kategorisinde Haluk Erar ve Ersen Gürsel’in Konak Meydanı Kentsel Tasarım Projesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi; “özel sektör” kategorisinde ise Semra Uygur ve Özcan Uygur’un TED Ankara Koleji Yerleşkesi ile TED Ankara Koleji Vakfı oldu.

Arkitera İşveren Ödülü, “kamu” ve “özel sektör” olmak üzere, iki kategoride veriliyor. 01 Mart 2007’de başlayacak aday gösterme süreciyle birlikte 2007’nin seçici kurulunu oluşturan serbest mimarlar, Can Çinici, Ersen Gürsel, Cem İlhan, Haydar Karabey ve Doğan Tekeli, bina, bina grupları, mühendislik yapıları, iç mekân uygulamaları ve açık alan düzenlemelerini değerlendirecek. Seçilen yapılar üzerinden “kamu” ve “özel sektör” için İşveren Ödülü’nü almaya hak kazananlar kurum ve işverenler ilan edilecek. Ödül Töreni’nde yapıların mimarları da birer plaket ile onurlandırılacak.

Ödül sürecinin nominasyon, yani aday gösterme ile ilerlediği Arkitera İşveren Ödülü’nün nominatörlerine ulaşmak için “odul@arkitera.com” e-mail adresi, ödül ile ilgili daha fazla bilgi almak için ise “http://odul.arkitera.com” web sitesi kullanılabilir.

Dünyada İşveren Ödülleri

İşveren ödülü, bundan tam 40 yıl önce ilk defa Avusturya’da verildi (Bauherrenpreis). Ödülü, diğer Avrupa ülkeleri ile Amerika’daki ödüller izledi. İşveren Ödülleri’nin değerlendirme aşamasında; sadece ürün değil, ürünün ortaya çıkmasındaki tüm aşamalar göz önünde bulunduruluyor. İşveren Ödülleri, mimar ve işveren arasındaki diyalektiğin önemini vurguluyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın