Mimarlar Hekimhan’da Toplandı

Mimarlar, 22-30 Temmuz 2017 tarihlerinde gerçekleşecek "Maden, Mekân, Doğa, Tarih" Mimarlık Öğrencileri Yaz Kampı için Hekimhan'da toplandı.

Hekimhan Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen yaz kampı, Mimarlar Odası Adana, Ankara, Balıkesir, Eskişehir, Elazığ, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kayseri, Malatya, Mersin şubeleri tarafından organize ediliyor.

Yaz kampı hazırlıklarına ilişkin olarak, şube yöneticileri Hekimhan’da yeniden işlevlendirilecek Demir Çelik Tesisleri’nde toplantı yaptı. Yaz kampı hazırlıkları için Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğlu’nun ev sahipliğinde değerler araştırması yapıldı.

Maden, doğa, tarih, mekân dörtlemesi üzerinden yapılacak yaz kampı için hazırlıkların görüşüldüğü toplantıya Mimarlar Odası Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi Nusret Baş, Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Eskişehir Şube Başkanı Canan Oytan, Hatay Şube Başkanı Mustafa Özçelik, İzmir Şube Başkanı İbrahim Alpaslan, Kayseri Şube Başkanı Eda Velibaşoğlu, Malatya Şube Başkanı Ahmet Şahin, Mersin Şube Başkanı Ömer Sakal ve çok sayıda yönetici ve temsilci katıldı.

Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları, Başkan Yardımcıları, Fen İşleri Müdürü ve belediye bürokratlarının da katıldığı toplantıda yaz kampı programı netleşirken, alanda yerinde incelemeler yapıldı.

Demir Çelik tesisleri yeniden işlevlendirilecek
Mimarlık öğrencileri ve diğer disiplinlerinde katılımı ile gerçekleşecek olan yaz kampı, Mimarlar Odası şubelerinin, ilgili üniversitelerin öğretim elemanlarının/öğrencilerinin ve Hekimhan Belediyesi işbirliğinde 8 gün sürecek.

Yaz kampında, yörenin değerlerinin ve potansiyellerinin halkla birlikte, sözlü tarih ve değerler çalışmaları ile Hekimhan’ın taşıdığı cevherlerin mekansallığı, mimarlar, diğer disiplinler ve uzmanlar tarafından gün yüzüne çıkartılacak.

Öğrenciler, belediye tarafından alınan demir çelik tesislerinin yeniden işlevlendirilmesi için Hekimhan’ın turizm potansiyellerini ve değerlerini açığa çıkartacak. Bu çalışmalarla birlikte Hekimhan’ın kültür varlıkları raporları ve tescil fişleri hazırlanacak.

Hekimhan Belediyesi’nin ihtiyaçlarının katılımcı bir yöntemle şekillenmesine olanak sağlanacak yaz kampında mekan üretim sürecinde, belediye, halk, üniversite meslek odaları ve öğrenciler birçok alanda katılımcı proje fikirleri ortaya çıkartacak.

Hekimhan Yaz Okulu’nda” fikir alış-verişi ortamında üretilecek olan planlar ve projeler Hekimhan Belediyesi için mekana dair fikir altyapısını oluşturacak. Bir sonraki aşamada ise belediyece uygulama projelerinin yapılarak kente kazandırılması hedefleniyor. Böylece hem yaz okulu kampında ortaya koyulan emeğin hayata geçirilmesi sağlanacak, hem de Hekimhan Belediyesi’ne mekan üretim sürecinde katılımcı bir yöntemin nasıl şekilleneceği konusunda önemli bir destek sağlanacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın