Mimariden İlham Alan Sukulent Saksıları

İtalyan tasarım stüdyosu LATOxLATO tarafından hazırlanan “Scenografie” isimli yeni saksı koleksiyonunun arka planını mimari projeler oluşturuyor.

Diğer tüm koleksiyonlarında olduğu gibi LATOxLATO bu projesinde de İtalyan sanatının ve mimarisinin zengin mirasından ilham alarak onu beklenmedik, çağdaş bir tarzda yeniden tanımlamış. Üç parçadan oluşan koleksiyonun her bir parçası, mimarinin sanatsal dilinin ikonik bir unsurunu hatırlatır şekilde hayata geçirilmiş.

“Quinta n. 1”, derin bir perspektif yaratan uyumlu bir dizi kemerden oluşurken, “Quinta n. 2” bir katedralin geometrilerini çağrıştıracak şekilde tasarlanmış. “Quinta n. 3” ise görkemli ve soyut bir merdiven olarak oluşturulmuş. Bu üç “sahne” de bitkilerin sessiz varlığını göstermek için özel olarak tasarlanmış.

LATOxLATO’nun kurucuları Virginia Valentini ve Francesco Breganze de Capnist tasarım fikirlerini “Kaktüs bitkilerini sergilemek için diğer ev bitkileri için klasik saksılar kadar çok seçenek olmadığını fark ettiğimizde LATOxLATO için bu yeni koleksiyonu yarattık. Bazıları çok nadir olan sukulentlerin dünyasını keşfetmeye başladık ve çeşitli renklerin harika örneklerini keşfettik. Bembeyaz bir duvarda ya da kalabalık bir kitaplıkta bu eşsiz güzelliklerden birini sergilemenin yeterli olmadığını düşündük, bu bize bir kaktüsün gösterinin yıldızı olabileceği gerçek bir “sahne” tasarlama fikrini verdi,” şeklinde açıklıyor.

Tasarım ofisinin diğer işlerinde olduğu gibi bu serinin de hepsi el işçiliğiyle İtalya’da üretilmiş. “Scenografie” koleksiyonu, malzemelerin işlenmesi sayesinde dış mekan kullanımına da uygundur. Mini mimariler lazerle kesilmiş demirden yapılmış, elle kaynaklanarak korozyona, suya ve agresif maddelere dayanıklı toz boya ile boyanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın