Mimaride 5. Cephe Etkisi: Çatı

Megaron Çatı Teknolojileri tarafından Arkitera Mimarlık Merkezi iş birliğinde düzenlenen “Mimaride 5. Cephe Etkisi” etkinliğinde çatı estetiği konusu üzerinde durulacak. Etkinlik 24 Nisan 2021, Cumartesi, saat 16:00’dan itibaren Arkitera’nın YouTube, LinkedIn ve Megaron Çatı Teknolojileri'nin Instagram hesaplarından canlı olarak yayınlanacak.

5. Cephe, çatının genel mimari tasarımda oynadığı rolü ve önemini ifade eden bir kavram.

Bir çatının tasarımı kolayca gözden kaçabilirken aslında hacim, sınır algımızı, kentlerin dokusunu, silüetini şekillendirmede en önemli unsurlardan birisi.

Çatılar, çoğunlukla yapı bulmacasının son parçası. Çatı biçimi sadece tüm tasarımla uyumlu olmamalı, aynı zamanda binanın seçilen stilini ve karakterini de vurgulamalı, kentsel dokuya da uymalı.

“Mimaride 5. Cephe Etkisi” etkinlik serisinde çatı estetiği ve çatı estetiğinin hem çağdaş hem de tarihi kentlerin silüetine olan olumlu ve olumsuz etkisine değinilmesi düşünülüyor.

Moderatör:

Y. Mimar Ali Dostoğlu

Konuklar:

Dr. Y. Mimar, Restorasyon Uzmanı Olcay Aydemir
Mimar, Öğretim Üyesi, Yazar Hüseyin Yanar

Etkinlik 24 Nisan 2021, Cumartesi, saat 16:00’dan itibaren Arkitera’nın YouTube, LinkedIn ve Megaron Çatı Teknolojileri’nin Instagram hesaplarından canlı olarak yayınlanacak.

https://www.megaroncati.com.tr/
https://www.instagram.com/megaroncati_kilicoglu/

Etiketler

Bir yanıt yazın