Mimarca Mekan Anlatımı Metin Yarışması 2021 Ödül Töreni

KTMMOB Mimarlar Odası’nın Düzenlediği Mimarca Mekan Anlatımı Metin Yarışması 2021’nin Ödül Töreni Yapıldı.

KTMMOB Mimarlar Odasının bu yıl dördüncüsüyle gelenekselleşen Mimarca Mekân Anlatımı Metin Yarışması’nın ödül töreni 14 Mayıs 2022, Cumartesi akşamı gerçekleştirildi. KTMMOB ve Mimarlar Odası üyelerinin katılımındaki törende ödül kazanan eser sahipleri ödüllerini ve katılım belgelerini aldı. Mimarlar Odası’nın Lefkoşa Surlariçi’ndeki merkez binasının avlusunda gerçekleşen akşama ayrıca seçki kitapçığına giren eserlerin sahipleri, yarışma jürisi, danışman jüri üyeleri, Kıbrıs Mimarlar Odası Yönetim Kurulu ve Yayın Kurulu üyeleri de katıldı.

Moderatörlüğünü Çiğdem Emirzadeoğluları Duvarcı’nın yaptığı tören, yarışma jüri başkanı Suha Özkan, Mimarlar Odası Başkanı Kozan Uzunoğlu ve KTMMOB Başkanı Tunç Adanır’ın yaptığı açılış konuşmalarıyla başladı. Ardından 2021 yılının ödül alanlarının özgeçmişleri ve eserlerinden pasajlar izleyicilere aktarılarak ödüller takdim edildi. Tören, Kıbrıslı yazar ve aynı zamanda yarışma jürisinde yer alan Neşe Yaşın ile yarışma danışman üyelerinden Kıbrıslı sanat yönetmeni ve tiyatrocu Aliye Ummanel’in mimarlık ve mekân konularını içeren eserlerinden derledikleri şiir ve kitap alıntılarından oluşan sunumla devam etti. Ödül töreni, müzik dinletisiyle renklenen kokteyl ile sonlandı.

Jüri başkanı Prof. Dr. Suha Özkan, ödül töreninde yarışmanın önemini aktardı ve katılımdaki artan kaliteye vurgu yaptı. Bu yıl özellikle kadın yarışmacıların dereceye girenlerdeki başarısına dikkat çekti ve “gençlerden çok şey öğrendim” ifadesini kullandı.

Birincilik Ödülü: Özge Kırçıl – Merdiven
İkincilik Ödülü: Çiğdem Güven – Ruhi, Mavi Ekran ve Ağaçlı Park
Üçüncülük Ödülü: Esin Yılmaz – Zamanın Birinden Gelen Öykü
Özel Ödül: Çağrı Acar – Arayış
Mansiyon: Merve Eflatun – Bir Hikâye Yazmak
Mansiyon: İrem Durmuş – O
Mansiyon: Hülya Yavaş – Mekânın -mış hali: Petra’da Yeniden Kurulan Geçmiş Zaman

Etiketler

Bir yanıt yazın