Mimar ve Sanatçılar Tarafından Tasarlanan Bir Otel

Tokyo'ya iki saat uzakta bulunan Maebashi kentinde yer alan otelin mimari projesi ve iç tasarımı Sou Fujimoto tarafından gerçekleştirilirken, konuk odalarının çoğu Michele de Lucchi, Jasper Morrison ve Leandro Erlich gibi ünlü tasarımcılarca tasarlanmış.

Proje, hem yerli hem de yabancı turistlerin dinlenebileceği aynı zamanda sanat, yemek ve doğanın tadını çıkarabilecekleri bir mekan.

Shiroiya Hotel, 1970’lerde inşa edilen “Heritage Tower” ve dışarıdan dalgalı bir manzara gibi görünen görünen yeni ek bina “Green Tower” olmak üzere iki ana binadan oluşuyor.

Otelin her iki binasından ve iç mekanlarından sorumlu olan Sou Fujimoto, ilk olarak orijinal binayı yenilemiş. Ziyaretçiler dışarda Lawrence Weiner’ın sanat eserleri tarafından karşılanırken, içeri girdiklerinde Leandro Erlich’in “Lighting Pipes” tasarımıyla etkileşime giriyor.

“Heritage Tower” binasında bulunan 17 odanın çoğunluğu dünyanın çeşitli bölgelerinde bulunan yaratıcı kişiler tarafından dizayn edilmiş. İtalyan mimar Michele de Lucchi ve İngiliz tasarımcı Jasper Morrison tarafından tasarlanan odalarda ahşap kullanımı öne çıkarken, Sou Fujimoto’nun tasarımlarında yeşillik ve minimalizm duygusu, Leandro Erlich’in mekanlarında ise boru kullanımı göze çarpıyor. Ayrıca, her konuk odasında Hiraku Suzuki ve Ryan Gander gibi yerel ve uluslararası sanatçıların benzersiz sanat eserleri sergileniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın