Mimar ve Mühendisler Grubu Kahvaltıda Buluştu!

Mimar ve Mühendisler Grubu, kahvaltıda bir araya geldi. Yoğun bir katılımın olduğu toplantıda İstanbul İl Özel idaresinin çalışmaları ele alındı.

Toplantıya katılan İl Özel İdaresi Genel sekreteri Sabri Kaya, “2003 yılından bu yana İstanbul’da 28 bin 644 derslik yaptık.” dedi.

Mimar ve Mühendisler Grubu, Topkapı Eresin otelde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıda ilk sözü alan Mimar ve Mühendisler Grubu Genel Başkanı Avni Çebi, “İstanbul’un silueti dünyada hiçbir yere nasip olmayan bir siluettir. Dolayısıyla bu değere sahip çıkmamız lazım. Kalkınacağız ve gelişeceğiz ancak bunu yaparken de değerlerimizi korumamız gerekiyor. Bize geçmişten kalan şeyleri sahiplenerek kalkınmayı sağlamamız lazım. Burada bir algı bozulması oluşmuş durumda, burayı doğru kullanırsakkonuthaberleri.com gerçekten sağlıklı bir kalkınma yaparız” dedi.

Kahvaltıya konuşmacı olarak katılan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya ise çalışmaları ve görev alanları hakkında mimar ve mühendislere bilgi aktardı.

Eğitim alanında ciddi çalışmalar yaptıklarını belirten Kaya, şunları söyledi: 2003 yılından bu yana İstanbul’da 1224 okul yaptık. Bunun yanı sıra 28 bin 644 derslik yaptık. Bu çok önemli bir rakamdır. 2003 yılında İstanbul’da toplam sayısı 40 bindi. Biz buna ek olarak 28 bin 644 derslik daha yaptık. İstanbul’da hedefimiz tekli eğitim ve 30 kişilik sınıflar yapmaktır. İstanbul’da şuan sınıf mevcutlarımız 44 kişidir. İlçelerin büyük bir bölümünde tekli eğitim var.

Etiketler

Bir yanıt yazın