Mimar Sinan Üniversitesi Rektör Adayından ‘Rıhtım’ Projesi: YÖK Beğendi

Gazete Duvar'ın haberine göre; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi için rektörlük adaylığını açıklayan Prof. Dr. Emre Tandırlı, projesini YÖK’e sundu. Tandırlı, “YÖK çok beğendi. Beni birinci sıradan Külliye’ye gönderecekler” dedi.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emre Tandırlı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğü için aday olduğunu duyurdu. Tandırlı, rektör olması halinde yapacaklarını sosyal medyada açıkladı.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emre Tandırlı, “Yeşil Rıhtım – Akademi Bahçe” projesinde denizi dolduracağını, üniversite kampüsüne bir de cami yaptıracağını söyledi.

Tandırlı, YÖK’e gönderdiği adaylık başvuru özgeçmişinde, hedefini şöyle anlattı:

“Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin rıhtım kısmı hem Mimarlık Fakültesi hem de Güzel Sanatlar Fakültesi binalarının önünde boylu boyunca uzanan Marmara denizi, tarihi yarımada ve boğaza nazır güzide bir alandır. Bu alandan sadece öğrenciler ve öğretim üyeleri faydalanmaktadır. 1996-2000 yılları arasında kurumun Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi olduğum dönemde en keyif aldığım alan olarak hala hafızamda ayrı bir yere sahiptir bu rıhtım. Ancak bu rıhtım yeşil alanlardan yoksun beton ağırlıklı bir alandır. Boğazın bu güzel rıhtımına Galata Port benzeri halka açık, yeşil alanlar, yüzme ve süs havuzları barındıran geniş bir rıhtım dolgusu ile hayat kazandırmak ilk hedefim olacaktır. Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında yaklaşık dört aylık bir sürede hızlıca inşaatını tamamlamayı planlıyorum. Bu rıhtım alanı için Mimarlık Fakültesi Şehir Bölge ve Planlama bölümünün de desteği ile yeşil alan, ağaçlandırma ve bahçe düzenlemesi gibi estetik bir yaşam alanı oluşturmayı hedefliyorum.”

Söz konusu projeyle ilgili görüştüğümüz Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi rektör adayı Prof. Dr. Emre Tandırlı, “Bugün YÖK Jüri Başkanı Cevahir Uskurt hocamıza sundum. Galata Port’un devamı niteliğinde bir proje olacak. Rıhtımı genişletme projesidir. Yüklenici firma ile de konuştum. Burayı biraz genişletip alan açacağız inşallah” dedi.

Projede yer alan camiye ilişkin konuşan Tandırlı, “Cami olmayabilir; süs olarak oraya koydum. YÖK bahçe fikrimizi beğendi. Cevahir hoca cami fikrini de beğendi, tam not aldık. Sıralamayı Cevahir hoca yapıyor. Külliye’ye gönderme konusunda da Cevahir hoca bakıyor. ‘Birinci sıradan göndereceğim sizi’ dedi. Herkesin olumlu yaklaştığı bir proje” ifadelerini kullandı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi rektörlüğü için mevcut rektör Handan İnci Elçi, Fatma Güliz Erginsoy, Süleyman Kızıltoprak, Münevver Üçer, Emre Tandırlı ve Timur Vural başvuruda bulundu.

Kaynak
Etiketler

Bir yanıt yazın