Mimar Kemaleddin Eseri Muhacir Misafirhanesi Bir Günlüğüne Ziyarete Açılıyor

Metruk durumdaki tarihi yapıları sanat mekanı olarak yeniden kullanmayı hedefleyen Das Art Project'in düzenlediği ilk sergiye, Haydarpaşa'daki Mimar Kemaleddin eseri Muhacir Misafirhanesi ev sahipliği yapıyor.

Türkiye’de metruk durumda bulunan, döneminde farklı işlevler için kullanılan tarihi mekânları sanat alanlarına dönüştürmek amacıyla kısa süreli sergiler düzenlemek üzere yola çıkmış bağımsız bir sanat inisiyatifi olan Das Art Project, Mimar Kemaleddin’in Haydarpaşa demiryolu sahasında bulunan Muhacir Misafirhanesi (Dikimevi) binasını 14-15 Ekim’de ziyarete açıyor. Mimar Kemaleddin’in erken dönem eserlerinden olan bina, “Oxytocin: Güven Üzerine Denemeler” sergisiyle bir günlüğüne kullanıma açılmış olacak.

1903- 1908 yıllarında inşa edilen Muhacir Misafirhanesi, açıldığı dönemde veterinerlik öğrencilerine ev sahipliği yapmış, 1956’da ön kısmına yapılan beton eklemeler ile TCDD personelinin resmi giysilerinin dikimini sağlayan dikimevine dönüştürülmüştü. Günümüzde kullanım dışı olan yapı, İstanbul II Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 2004 yılı 6910 sayılı kararı ile tescillenmiştir.

Sergiye dair detaylı bilgiye buradan erişebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın