Milyonlarca Turist Haliç’e Akacak

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'un her yıl 10 milyon civarında ağırladığı turist sayısı ile bir turizm şehri olduğuna işaret etti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul’un her yıl 10 milyon civarında ağırladığı turist sayısı ile bir turizm şehri olduğuna işaret etti. Bu kapsamda ihaleye çıkarılan Haliç Yat Limanı ve Kompleksi projesi ile Haliç kıyılarının milyonlarca turistin ağırlanacağı bir mekan haline geleceğini söyledi. İstanbul Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi için son teklifler, 2 Temmuz’a kadar verilecek. YİD modeliyle gerçekleştirilecek projenin ihalesi kapalı teklif alma usulüne göre yapılacak. Yabancı firmaların katılımına açık ihalede istekliler, tek ya da ortak girişim grubu olarak teklif verebilecek. Geçici teminat tutarı 50 milyon lira olarak belirlenen ihale için teklifler, 2 Temmuz saat 09.30’a kadar alınacak. İhale 10 Temmuz 2013’te yapılacak. 49 yıllık kiralama için yapılacak ihaleyi kazanan şirkete, yatırım nedeniyle Hazine garantisi verilmeyecek.

Kıyılara güzellik katar

Yeni Şafak’a değerlendirme yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım İstanbul’un, her yıl 10 milyona yakın ağırladığı turist sayısı ile bir turizm şehri olduğunu söyledi. Yıldırım, bu kapsamda, Haliç’e yapılacak yat limanı kompleksinin, Haliç kıyılarının güzelliğine güzellik, değerine değer katacağını kaydetti. Projeyle Haliç’in milyonları ağırlayacağına işaret eden Yıldırım, Haliç’te yelkenliler, irili ufaklı teknelerin şehrin silüetini tamamlayacağını belirtti.

Etiketler

Bir yanıt yazın