Milliyet Mimarlık Dergisi Yayın Hayatına Başlıyor

Milliyet Gazetesi ve YAPI Dergisi iş birliği ile hazırlanan; mimarlık, iç mimarlık, tasarım ve kentsel planlama alanlarında gündem yaratacak konuların detaylıca işleneceği bir yayın olması planlanan Milliyet Mimarlık Dergisi’nin ilk sayısı 24 Ocak Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte okurlarla buluşacak.

Her ayın dördüncü Pazar günü yayınlanarak Milliyet Gazetesi ile birlikte dağıtılacak Milliyet Mimarlık Dergisi’nin mimarlık, tasarım ve kent gündeminin detaylıca işleneceği bir yayın olması planlanıyor. YAPI Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mimar Yasemin Şener’in yönetiminde YAPI Dergisi editoryal ekibi ile yayına hazırlanan Milliyet Mimarlık Dergisi, her bir sayısı ile çağdaş mimarlık üretimi için almanak niteliği taşıyacak.

Nitelikli mimarlık ve kentli olma bilinci oluşturma konusunda bir farkındalık zemini yaratmayı hedefleyen Milliyet Mimarlık, ülkemizin ve dünyanın mimarlık, tasarım, kent ve kültür atmosferinden tartışmaya değer örneklerle toplumun her kesimini kucaklamayı amaçlıyor. Derginin aynı zamanda mimarlar, iç mimarlar, yapı sektörü profesyonelleri, akademisyenler ve öğrenciler için de önemli bir buluşma ve tartışma platformu haline gelmesi öngörülüyor.

Milliyet Mimarlık Dergisi’nin ilk sayısının “Söyleşi” bölümünde Taksim Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması’nın galibi Taksim Kolektifi yer alırken “Mimari” bölümünde Uygur Mimarlık tarafından coğrafyaya açılan bir göz ve içeriye çağıran bir kucak niteliğinde tasarlanan “TED Ankara Koleji Sahne Sanatları Gösteri Merkezi”ne mercek tutuluyor.

“Dünyadan” bölümünde Çin’in Tianjin kentinde Lacime Architects tarafından hayata geçirilen kültür merkezi yapısı “Shimao-Dalga”, “Dosya” bölümünde ise doğal afetler, savaşlar, göç, pandemi ve yoksulluk gibi global krizlerin pençesindeki dünya halklarının barınma ve diğer temel mekan gereksinimlerini gidermeye yönelik olarak mimarların kar amacı gütmeden geliştirdiği “insanlık için mimarlık” örnekleri yer buluyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın