Milli Eğitim Bakanlığı “Yarışmayla Yap” Diyor

“Eğitim Öğretim Tesislerinin Kiralama Karşılığı Yaptırılması ile Tesislerdeki Eğitim Öğretim Hizmet Alanları Dışındaki Hizmet ve Alanların İşletilmesi Karşılığında Yenilenmesine Dair Yönetmelik” 8 Eylül Cumartesi günü Resmi Gazete'de yayınlandı.

25/8/2011 tarihli ve 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 23 üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca kararlaştırılan yönetmelikte,

“Bakanlık bazı eğitim öğretim tesisleri için ön proje yaptırmak üzere, mimarlık, peyzaj mimarlığı ve mühendislik projeleri ile ilgili olarak, belirlenecek usûl ve esaslar dâhilinde ödüllü proje veya tasarım yarışması açabilir veya bu Yönetmelikte belirtilen usûl ve esaslara göre ön proje için ihale düzenleyebilir. Yarışmayı veya ihaleyi kazanan projenin ya da tasarımın telif hakları Bakanlığa geçer. Bu husus ön proje temin ve proje yarışmaları şartnamelerinde belirtilir,” şeklinde bir madde bulunuyor.

Yönetmeliğin tam metni buradan incelenebilir.

Etiketler

3 yorum

  • devrim-cimen says:

    Milli Eğitim Bakanlığı “Yarışmayla Yap” Diyor Ama! olsa daha iyi olurmuş. hem en son maddede yarışma da açılabilir diyor hem de telif hakları banaklığa geçer diyor. aslında pekte birşey demiyor özetle.

  • omer-yilmaz says:

    Şu maddeden bahsediyorsun:

    “Bakanlık bazı eğitim öğretim tesisleri için ön proje yaptırmak üzere, mimarlık, peyzaj mimarlığı ve mühendislik projeleri ile ilgili olarak, belirlenecek usûl ve esaslar dâhilinde ödüllü proje veya tasarım yarışması açabilir veya bu Yönetmelikte belirtilen usûl ve esaslara göre ön proje için ihale düzenleyebilir. Yarışmayı veya ihaleyi kazanan projenin ya da tasarımın telif hakları Bakanlığa geçer. Bu husus ön proje temin ve proje yarışmaları şartnamelerinde belirtilir.”

    Bardağın dolu tarafını görmeye çalışmakta fayda var. Yoksa zaten ülkeyi terkedip gitmek için gerekçemiz çok.

  • devrim-cimen says:

    bu zaten genel bir ihale yaklaşımı hemen hepsinde vardır yarışma lafı, yarışma da bir ihale yöntemi olduğu için.önemli olan uygulama. yasal olarak yarışma açmalarının önünde bir engel yok onu anlatmaya çalışıyorum.bu yüzden yarışmaylayap olarak yaptığınız iş önemli.

Bir yanıt yazın