Milano’nun Rogoredo Banliyösünde Yeni Bir Konservatuar Binası: Bosco Della Musica

İtalyan mimarlık ofisi Studio Settanta7'nin Milano Müzik Konservatuarı'nın yeni genel merkezi için tasarladığı tasarım, şehrin “zor” bir bölgesine kurulacak olan açıklık, kapsayıcılık ve sürdürülebilirlikten ilham alan bir çözümden oluşmuş.

Milano Giuseppe Verdi Konservatuarı’nın ikinci binası Bosco della Musica’nın tasarımı için açılan uluslararası tasarım yarışması sonuçlandı. Yarışmayı kazanan Torino merkezli Settanta7 firmasının tasarımı şehrin güneybatı eteklerindeki Rogoredo’nın eski Redaelli bölgesi için yörenin tüm kaynaklarını bir araya getiren, çekiciliğini ve kentsel bağlamla ilişkisini artıran bir kompleksin hayata geçirilmesini öngörüyor.

Opak mozaik kaplı bir hacim ile daha şeffaf bir yapı olmak üzere 2 bloktan oluşan konservatuar projesi içerisinde bir elektronik müzik okulu, Enrico Griffini imzalı yarım ay şeklindeki kimya laboratuvarları binası ve 195 kişilik bir öğrenci yurdu kompleksinin yer alması planlanmış.

Kent ölçeğindeki stratejinin temeli, kültürel faaliyetler, eğitim, hizmetler gibi yeni işlevlere sahip alanların, önceden var olan kimya binasının kıvrımlı formlarından oluşan açık bir pavyon düzeniyle etkinleştirilmesi olmuş. Bu şekilde şehrin dış mahallesi olan Rogoredo’da değeri özel olan bir çözüm oluşturulmuş.

Binalar arasında sanatçılar ve öğrenciler için prova odalarının bulunduğu 400 kişilik bir oditoryum da planlanmış. Geçirimli ve halka açık olacak binaların bir dizi hizmete sahip olması öngörülmüş. Projenin çatılar dahil toplam yüzeyinin yaklaşık %60’ının bisiklet ve yaya yolları tarafından korunan yeşil bir orman şeklinde düzenlenmesi hedeflenmiş.

Etiketler

Bir cevap yazın