Milano’daki Eski Bir Kum Ocağı Parka ve Yüzen Ormana Dönüşüyor

Danimarka merkezli bir deniz mimarisi ofisi olan MAST, Segrate Belediyesi ile birlikte çalışarak, terk edilmiş eski bir kum ocağını merkezi bir parka dönüştürmeyi, böylece çevredeki mahalleleri yeniden birbirine bağlamayı ve İtalya'nın Milano kenti sakinleri için yeni bir alan yaratmayı planlıyor.

3B Görsel: Slim Studio

Mimarlık ofisi, gölün çevresi boyunca halka açık bir yürüyüş yolu ile birbirine bağlanan bir dizi yapı ve gölün merkezinde bulunan bir adalar kümesi kurgulamış. MAST şu anda projenin hayata geçirilmesi için Segrate Belediyesi ile birlikte çalışıyor.

3B Görsel: Slim Studio

1 kilometre genişliğinde, 60 metre derinliğindeki kum ocağı yıllardır aktif olmamakla birlikte endüstriyel kalıntılar ve aşırı büyümüş bitki örtüsüyle kaplıydı. MAST, şehir sakinlerine doğayla baş başa kalabilecekleri bir dinlenme alanı sunmak için bu alanı yeniden tasarlamayı amaçlıyor. Bunu gerçekleştirebilmek için, gölün çevresi boyunca uzanan bir dizi yapı, dallanan ahşap yürüyüş yolu boyunca küçük düğüm noktaları gibi davranıyor. Yapılar SPA, restoran ve tekne kiralama istasyonu gibi kamusal olanaklar barındıracak.

3B Görsel: Aesthetica Studio

Bu binalardan SPA ve tekne kiralama istasyonu gibi bazılarının, yeraltı su seviyeleri ve yağışlara bağlı olarak 2 metreye kadar değişebilen su seviyelerine rağmen göl suyuna kesintisiz erişim sağlamak için yüzer temeller üzerine inşa edilmesi önerilmiş. Tekne kiralama istasyonunun, ziyaretçilerin gölde gezinmeleri ve merkezindeki yüzen orman adalarını keşfetmeleri için düşük güçlü elektrikli tekneler bulundurması kurgulanmış.

3B Görsel: MAST

Geniş bitki örtüsünün yanı sıra adalar, performanslar ve halka açık etkinlikler için benzersiz bir konum sağlayan en büyük adadaki yükseltilmiş amfitiyatro gibi bir dizi cazibe merkezi bulunduruyor. Sınırlı bir yarıçap içinde sürüklenmesine izin verilen daha küçük adalar, özel etkinliklere ve pikniklere ev sahipliği yapacaklar. Tüm yapıların ahşap çerçeveler kullanılarak önceden imal edilmesi ve yerel ahşap ile kaplanması düşünülmüş. Kaplama, zaman içinde solması ve “doğal çevreye yerleşmesi” için işlenmeden bırakılacak.

3B Görsel: Aesthetica Studio

”Proje İtalya’da türünün ilk örneğini temsil ediyor ve eşsiz doğal ortama erişimin kilidini açan yenilikçi bir gelişme.’’
MAST kurucu ortağı Marshall Blecher

3B Görsel: Aesthetica Studio

MAST, yakın zamanda, su üzerinde yüzen evler, kamp alanları, hatta küçük parklar ve toplum merkezleri gibi neredeyse her şeyi inşa etmek için uyarlanabilir bir çözüm sağlayan bir sistem olan “Land on Water” projesini geliştirmiş.

3B Görsel: Slim Studio

Geleneksel Yöntemlerden Daha Esnek ve Sürdürülebilir Yüzen Bina Sistemi

 

Etiketler

Bir yanıt yazın