Mikroalgler Kumu Toprağa Dönüştürüyor

HyveGeo, çöl alanlarını yeşillendirmek ve gıda güvenliğini artırmak için döngüsel mikroalg biyorafinerisi teknolojisini kullanarak karbon emilimini ve sürdürülebilir tarım ürünlerinin üretimini sağlayan bir girişim.

İklim değişikliği küresel gıda güvenliği için önemli zorluklar yaratıyor. Hava durumundaki uzun vadeli değişiklikler mahsul veriminin güvenilirliği ve kalitesinde zaten rol oynuyor.

Ancak şimdi HyveGeo adlı girişim, döngüsel bir mikroalg biyorafinerisi ile en sıcak ve kurak koşullarda bile gıda güvenliğini artırmaya yardımcı olmak için çölü “yeşillendirmeyi” hedefliyor.

Kurak çöl toprağı mahsulün büyümesi için gerekli su ve organik maddeden yoksun, ancak HyveGeo’nun tescilli teknolojisi bunu değiştirmeyi umuyor.

Tarıma elverişli olmayan arazi, güneş ışığı, CO2 ve atık su kullanan şirket, atmosferdeki karbonu yakalamak ve değerli tarım ürünleri yaratmak için büyük ölçekte mikroalg yetiştiriyor.

Girişim, biyokütleyi (mikroalg) karbonu kalıcı olarak hapseden biyokömüre dönüştürerek yüksek kaliteli, doğrulanabilir karbondioksit giderme kredileri sağlıyor.

Girişim ayrıca, çorak arazilerin yeniden canlandırılmasına yardımcı olmak ve bozulmuş arazileri verimli topraklara dönüştürmek için kullanılabilecek biyogübre ve biyostimülanlar da dahil olmak üzere diğer düşük karbonlu tarımsal ürünler de üretiyor.

HyveGeo ayrıca süreci optimize etmek için gelişmiş mühendislik tasarımından, verilerden ve yapay zekadan (AI) yararlanıyor.

Şirketin döngüsel yaklaşımı son derece ölçeklenebilir ve Orta Doğu’dakiler de dahil olmak üzere çöl ortamları için çok uygun.

HyveGeo bu yıl, hükümetten aldığı destekle Birleşik Arap Emirlikleri’nde pilot projesini hayata geçiriyor.

Girişim buradan mikroalg yetiştiriciliğini büyütmeyi, karbondioksit giderme kredileri üretmeyi ve hektarlarca çöl arazisini “yeşillendirmeyi” hedefliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın