Mies van der Rohe Avrupa Çağdaş Mimarlık Ödülü 2009’a Türkiye’den 7 Proje Katılıyor

Bu yıl yarışacak 340 projenin ilan edilmesiyle Mies van der Rohe Avrupa Çağdaş Mimarlık Ödülü 2009 süreci başladı.

Arkitera Mimarlık Merkezi’nin kurucu ortaklarından Ömer Kanıpak’ın da nominatör olarak katkıda bulunduğu yarışmada bu yıl, Türkiye’den 7 proje yarışacak.


santralistanbul Çağdaş Sanat Müzesi

1987 yılında ilk kez sahibini bulan ve 60.000 Euro ile Avrupa mimarlığında en yüksek ödülün verildiği organizasyon olma özelliğini taşıtan Mies van der Rohe Ödülleri kapsamında ayrıca 20.000 Euro’luk Özel Mansiyon, bir genç mimara veriliyor.


Meydan Alışveriş Merkezi

İki yılda bir verilen ve geçen iki yıl içinde tamamlanmış yapıların katılabildiği Mies van der Rohe Ödülü, başarılı mimarlık eserlerini tanıtmak ve Avrupalı profesyonel mimarların yeni fikirler ve teknolojiler geliştirmek konusundaki katkısına dikkat çekmek amaçlarıyla düzenleniyor.


Levent’te Sosyal Kulüp


Bademli’de Yazlık Konut
Kaynak: Şevki Pekin Mimarlık


DMC Ankara


Teni Evleri


ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Yurt Blokları

2009 yılında, Mies van der Rohe Avrupa Çağdaş Mimarlık Ödülü için Türkiye’den yarışacak 7 proje arasında, Emre Arolat Architects (EAA) ve Nevzat Sayın Mimarlık Hizmetleri’nin (NSMH) tasarımı olan santralistanbul Çağdaş Sanat Müzesi, Foreign Office Architects (FOA) tasarımı Meydan Alışveriş Merkezi, Şanal Mimarlık tasarımı Levent’te Sosyal Kulüp, Şevki Pekin Mimarlık İnş. Ltd. Şti.’ye ait Yazlık Konut, Tabanlıoğlu Mimarlık tasarımı DMC Ankara Binası TRafo-mimarlar’a ait Tekfen Yalıkavak Ev ve Otel Kompleksi ile YPT Yapı Planlama Tasarım’a ait Teni Evleri bulunuyor.

Aday gösterilen projeler arasında ayrıca, Semra Teber Yener’in ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Yurt Blokları projesi de bulunuyor.

Ödülün 2009 yılı jüri başkanı, Fransız Mimarlık Enstitüsü Direktörü Francis Rambert. Jüri üyeleri ise, Nai Başkanı Ole Bouman, mimar Irena Fialová, Triennale di Milano Mimarlık ve Tasarım Bölümü Yürütücüsü Fulvio Irace, Mies van der Rohe Çağdaş Mimarlık Ödülü’nü 2007 yılında kazanan mimar Luis M. Mansilla, Plecnik Mimarlık Ödülü sahibi mimar Vasa J. Perović ve Barselonalı mimar Carme Pinós’tan oluşuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın