Mies van der Rohe 126 Yaşında

Google, Mies van der Rohe'nin 126. doğum gününü unutmadı. Tasarladığı Doodle'da mimarın en önemli yapıları arasında gösterilen S.R. Crown Hall'a yer verdi.

Mies van der Rohe, 27 Mart 1886 tarihinde Almanya’nın Aachen kentinde doğdu. 20. yüzyılın başlarında Almanya’da başladığı meslek hayatına Nazi Hükümeti’nin baskıları yüzünden Amerika Birleşik Devletleri’nde devam etmek zorunda kaldı.

O tarihlerde yeni kurulan Illinois Teknoloji Enstitüsü’nde ders verdi. Okulun, master planı yanında kampüsteki Alumni Hall, the Chapel, S.R. Crown Hall (mimarlık fakültesi) gibi binalarının tasarımlarının yaptı.

Zihnimize kazınan “Less is more” sözünün belki de en iyi yansıması olan tasarımı Farnsworth Evi’ni Amerika Birleşik Devletleri’nde inşa etti.

Barselona Pavyonu, Seagram Binası, Villa Tugendhat, 860-880 Lake Shore Apartments, Berlin The National Gallery gibi önemli yapıları yanında Tugendhat Chair, Barcelona Chair, MR Lounge Chair gibi mobilya tasarımları da bulunuyor.

Walter Gropius ve Le Corbusier ile birlikte modern mimarlığın öncülerinden olarak gösterilen mimar 17 Ağustos 1969 tarihinde vefat etti.

Etiketler

Bir yanıt yazın