Midyat’a Michael Jackson anıtı yapılıyor

Jackson'ın gıyabi cenaze namazını kılan, helvasını dağıtan ve ölüm yıldönümünde mevlit okutan dernek şimdi de Mercimekli Köyü'nde 'popun kralı' için bir anıt dikiyor.

Açılışı 14 Dünya Sevgililer Günü’nde yapılacak.

Mardin’in Midyat ilçesinde Mıhallemi Dinler Arası Diyalog Derneği, ünlü pop müzik yıldızı Michael Jackson’ın anıtını yapıyor. Jackson’ın gıyabi cenaze namazını kılan ve helva dağıtan ve ölüm yıldönümünde mevlit okutan dernek yöneticileri, anıtı Mercimekli Köyü’nde 14 Şubat Dünya Sevgililer Günü’ne yetiştirmeyi planlıyor. Dernek Başkanı Mehmet Ali Aslan, sponsor bulmaları durumunda anıtın açılış törenine Michael Jackson’ın ailesini de davet edeceklerini söyledi.

Dünyaca ünlü pop yıldızı Michael Jackson 2009’da öldüğünde gıyabi cenaze namazı kılarak, helvasını dağıtan, ölüm yıldönümünde de iftar yemeği vererek 5 dilde mevlit okutan Midyat Mıhallemi Derneği, şimdi de anıtını dikmeye hazırlanıyor. Mıhallemi Dinler Arası Diyalog Derneği, Michael Jackson’ın meşhur ‘Ay Yürüyüşü’ figüründen esinlenerek hazırladığı anıt Midyat’ın Nahit Katori taşından kalp üzerine oturtulmuş 3 metre yüksekliğinde ve 1 metre genişliğinde tasarladı. Anıtın üzerine Midyat’ta bulunan her dili, her dini ve her rengi temsil eden figürler işlenecek.

AÇILIŞ SEVGİLİLER GÜNÜNDE

Habertürk’ün haberine göre, ressam Mehmet Turkut’un hazırladığı anıt projesinin tamamlanabilmesi için 11 kişilik teknik ekip çalışmalarını sürdürüyor. Dernek merkezinin bulunduğu Mercimekli Köyü’nde 14 Şubat Dünya Sevgililer Günü’nde anıtın açılışı gerçekleştirilmesi planlanıyor. Anıtı dünyaca ünlü pop yıldızı Michael Jackson’ın hatırasını yaşatmak için hazırladıklarını söyleyen Mıhallemi Dinler Arası Diyalog Derneği Başkanı Mehmet Ali Aslan, anıtın benzersizliği ile dünyada ilk olma özelliği taşıdığını söyledi.

SPONSOR BULURSALAR AİLESİNİ DE DAVET EDECEKLER

Michael Jackson’ın otopsi ve mahkeme kararıyla da aşırı dozda ilaç verildiği gerekçesiyle ölümüne fazlasıyla üzüldüklerini anlatan Mehmet Ali Aslan, “Mazlumane bir şekilde şehit edilen Michael Jackson ve Malcolm-X gibi hakperest insanların dünyanın her tarafında sevenlerinin olduğunu ilan etmek istedik. Onların haklı ve onurlu mücadelelerini her zaman bir bayrak gibi dalgalandırmak için bu anıtı büyük bir onur ve gururla yapıyoruz. Müzik yaşamında zirvedeyken bile, derisinin renginden dolayı aşağılanan, ancak insan olabilmek için, ırk ve ten renginin hiçbir öneminin olmadığı idrakine varan ve bu uğurda, yaşamı yok edilen Michael Jackson’ın mücadelesini diğer insanlara göstermek için bu anıtı hazırladık. Nasıl ki bir zamanlar atalarımız en doğuda yaşarken, en batıdaki çığlığa ve feryada sahip çıkmışlarsa, bizler de o ataların torunları olarak; kuş uçmaz, kervan geçmez, modernizeden uzak bir köyden, kendini dünyanın merkezi edinmiş Amerika’dan gelen feryat çığlığına, her bir zerresinde derin bir anlam olan eşsiz anıtımızla cevap vereceğiz” dedi.

Dernek Başkanı Aslan, sponsor bulmaları durumunda anıtın açılış törenine Michael Jackson’ın ailesini de davet edeceklerini söyledi.

Etiketler

Bir yanıt yazın