Microsoft’un Pavyonu Soçi’de Görevini Yerine Getirdi, Peki Şimdi?

Studio Nowadays tarafından modüler olarak tasarlanan geçici pavyon "Microsoft Teknoloji Pavyonu", Soçi'de düzenlenen 2014 Kış Olimpiyatları sona erdikten sonra söküldü. Pavyonu gelecek etkinliklerde nerede göreceğimiz belli değil.

Microsoft Teknoloji Pavyonu’nda Window 8 arayüzü tasarımın temelini oluştururken, yapı Microsoft’un logosunda yer alan renklerle de zenginleşti. 25×30 metrelik bir arazide kurulan yapı basit prizmaların biraraya gelmesiyle oluşturulmuş, böylece merkez avlu bu mekanların oluşturduğu çerçeve içerisinde yerini almıştı. 

Proje ekibinden alınan bilgiye göre, Olimpiyat Komitesi aslında arazi üzerinde tek bir hacim istiyordu. Ama işverenin, ziyaretçilerin yarışmalar arasında biraraya gelebileceği kamusal bir mekan istemesi üzerine ekip önerilen tasarım kararlarını yeniden ele aldı ve farklı aktivitelerin yapılabileceği çeşitli kademelere sahip bir avlu hazırladı.

Kolayca monte edilip, sökülebilen yapıda ekip her kutu strüktürü ahşap çıtalarla yapmaya karar vermişti. Bu çıtalar sadece dış duvarların yüzeyinde, ızgara panelleri hatırlatması için kullanılmıştı.

Etkinlik süresince çeşitli aktivitelere ev sahipliği yapan pavyon belki de ileride dünyanın başka bir yerinde karşımıza çıkacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın