Micelle’den Japonya’da Peynir İmalathanesi

Hyogo merkezli mimarlık firması Micelle, Japonya'nın Kagoshima kentindeki Kotobuki Peynir ve Et İmalathanesi projesini tamamladı.

Eski bir mağazanın yıkılmış otoparkı yerine inşa edilen yeni yapı, eski nakliye konteynerlerinin yeniden değerlendirilmesi ile şekillendirildi. Kırsal çevreyle ilginç bir kontrast oluşturan konteynerler, işleme tesislerinin yanı sıra bir gıda eğitim merkezini içerecek şekilde tasarlandı.

Nakliye konteynerlerinin kullanılması önerisi müşteriden geldi. Bu öneriyi şaşkınlıkla karşılayan Micelle ekibi, alanı gözlemledikten sonra öneriyi kabul etti. Mimar Tomoki Katada, bu süreci şu şekilde anlatıyor:

“Bölgede, gümüş cepheli ve yeşillikler içinde kaybolmuş konteynerlerin depo olarak kullanıldığı birçok çiftlik ve banliyö bulunuyor. (Görünce) bir şekilde bunun etkileyici bir “Japon kırsalı” görünümü olduğuna ikna oldum.”

Ekip, konteynerleri modüller halinde kullandı ve yerel bağlam ile bireylerin ihtiyaçlarına karşılık veren işlevsel bir çalışma alanı yaratmak üzere aralarındaki boşlukları düzenledi. Modüller, paralel bir düzende planlandı ve ara boşluklarda, birimlerin kuzey tarafına ışık, ısı ve havalandırma sağlamak için tek yönlü bir sundurma oluşturuldu.

İkinci el olarak alınan konteynerler aynı standartlara sahip olsalar da, her birinin cephesinde farklı hikayeler anlatan izler bulunuyor. Yontulmuş boya katmanları, çizikler ve çıkartmalar gibi öğeler, minimum müdahaleler ile tasarımda yer alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın