Mezarlıkta Tarih Katliamı Topbaş’a Sorulacak

İstanbul Karacaahmet Mezarlığı'nda Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın aile kabristanı için yaşanan skandalın yankıları sürüyor.

BirGün, Bayraktar aile kabri için Karacaahmet’te 5 Nolu adada mezarların kazılarak 6 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun izni olmadan tarihi mezar taşlarının vinçlerle sökülmesini manşetinden duyurmuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’nün sorumluluk alanındaki mezarlıkta yaşanan tarih katliamına İBB’nin CHP’li Meclis Üyelerinden de tepki geldi. İBB CHP’li Meclis Üyesi Hakkı Sağlam, konuyla ilgili Bilgi Edinme Hakkı kapsamında başvuracağını ve konuyu soru önergesiyle Belediye Meclisi’nin gündemine getireceklerini söyledi. Sağlam, “Biz bu konuyu Eylül ayında Meclis açılır açılmaz İBB Başkanı Sayın Topbaş’a soracağız. Eğer mezarlıklarda dahi hak hukuk yerine hâlâ güçlü olanların olanakları kullanılıyorsa veya siyasiler kimlikleriyle orada iş yaptırabiliyorsa bu çok vahim” diye konuştu.

Sağlam verecekleri soru önergesinde İBB Mezarlıklar Müdürlüğü’nün tasarrufunda bu tür başka hadiselerin yaşanıp yaşanmadığını, kaçak defin yapılıp yapılmadığını da sorgulayacaklarını ve müfettiş gönderilerek sonuçlarının kendilerine ulaştırılmasını talep edeceklerini belirtti.

‘DAHA ÖNCE DE YAŞANDI’

Karacaahmet Mezarlığı’nın yüzyıllardır defin yapılan tarihi bir mezarlık olduğunu vurgulayan Sağlam, “Bugün sahiplerinin hayatta olmadığı veya Türkiye’de bulunmadığı durumlarda daha önce defin yapılmış olan mezarlara zaman zaman başka definlerin yapıldığını duyuyoruz. Bunu Belediye Meclisi’nin gündemine de daha önce getirdik. Sayın Topbaş, İstanbul’un her tarafını yağmaladığı gibi bizim için çok değerli olan, manevi değeri yüksek olan, inançlarımızın en son yer bulduğu mezarlıkları da maalesef ranta kurban etmiştir” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın