Meydana 5 Dk, Metroya Yürüme Mesafesinde Airbnb Evleri

13-21 Eylül tarihleri arasında Londra Trafalgar Meydanı'nda Airbnb'nin tasarım festivali için hazırladığı evleri gezebilirsiniz.

Londora Tasarım Festivali, simge projeleriyle ünlüdür. Bu sene de Trafalgar Meydanı’nda düzenleyeceği sergi “A Place Called Home” ile, “ev”, “yaşamanın yeni yolları” ve “tasarım” kavramları irdelenecek. Airbnb bu proje için 4 farklı tasarım stüdyosuyla çalışıyor: Jasper Morrison, Patternity, Raw Edges ve Studioilse. 

İkonik meydana yerleştirilecek evi simgeleyen kabinler dışarıdan benzer görüntüler verecek olsa da iç mekan tasarımları birbirinden farklı yönleriyle dikkat çekeceğe benziyor. 

Jasper Morrison örneğin, bir güversin evi tasarlıyor ve soruyor: “Onlardan başka kim Trafalgar Meydanı’nda yaşamak ister ki?”

Studioilse’den Ilse Crawford, insanlar için “ev”in ne anlama geldiğini sorguluyor ve tasarımında arka plan ev sesleriyle, duvarında ev rutinini göstereceği videoları biraraya getiriyor. “Ziyaretçiler evin kokusunu alacaklar” diyor. Patternity, eve yerleştireceği 3 büyük dürbünle hayatın vazgeçilmek yapı taşlarına (çizgi, üçgen, kare vb.) referans veriyor.

Raw Edges ise hareketli depolama sistemiyle evdeki hayatın yeniden ve yeniden kurgulanışını irdeliyor. 

Londra Tasarım Festivali direktörü Ben Davis diyor ki, “Hepimiz bir evde yaşıyoruz ve diğerlerinin yaşadığı evlerden haberdarız. Bu dört birbirinden farklı proje ise bize tasarımla yaşamanın yeni yollarını öğretecek.”

Airbnb, seyahat severlerin sıkça kullandığı bir ev kiralama sitesi, amaçları “müşterilerini evlerinde hissettirmek”. Eleştirel projeleriyle dikkat çeken, bu sene Venedik Mimarlık Bienali’nde de farklı bir projeye imza atan platform, tasarım dünyasında kendine eleştirel bir “ev” ediniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın