”Meydan, Keşke İkiye Bölünmeseydi”

TMMOB Mimarlar Odası Aydın Temsilcisi Tuncer Saray, "Şuan için sadece kent meydanı keşke ikiye bölünmeseydi diyebilirim" derken, çıkmalar konusundaki uygulamalar nedeniyle, "Aydın cezalandırılıyor mu?" dedi.

TMMOB Mimarlar Odası Aydın Temsilciliği Başkanı Tuncer Saray, önce ‘çıkmalar’ ardından da ‘meydan düzenlemesi projesi’ ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Aydın’a çıkmalar konusunda bir cezanın kesildiğini belirten Saray, “Aydın’ımızda yaklaşmakta olan yerel seçimler öncesi halkımızı direkt ilgilendiren açık ve kapalı çıkmalar ile ilgili olarak çeşitli spekülasyonlar ortaya çıkmıştır. Basın açıklamamızın da ana teması bölgemizin iklim koşulları ve yöresel özelliklerine uygun olarak yapılmakta olan ‘çıkmalar’dır” dedi.

“GÖRÜŞ ARASINDA ÇELİŞKİLER VAR”

Çıkmalar konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan iki farklı görüşün geldiğini ifade eden Saray, “Meslek odaları olarak bizler, siyasi görüşlerimiz ne olursa olsun öncelikli olarak Aydın halkımızın yararını düşünmek durumundayız. Maalesef ki Aydın gündeminde seçim arifesinde ilimiz için çok daha önemli konuların tartışılması, görüşülmesi gerekirken gündemin yeniden çıkmalarla meşgul edilmesi manidardır. Bu konu ile ilgili olarak Aydın’a sınır çevre illerimizde yaptığımız araştırmalarda, böyle bir konunun gündemlerinde olmadığını öğrendik. Öyleyse Aydın gündemini meşgul etmesinin sebebi nedir? Ben buradan tüm Aydın milletvekillerine sesleniyorum. Aydınlının olmazsa olmazlarından olan bu önemli konuda adım atınız. Sesimizi duyunuz, duyurunuz” diye konuştu.

“AYDINLILAR CEZALANDIRILMAK MI İSTENİYOR”

Aydın gönüllülerinin ortak hareketi ile bu problemin üstesinden gelineceğine dikkat çeken Saray, “Halkımızın müktesep hakkı olduğuna inandığımız ve insanımızın direkt yaşam konforunu etkileyen bu çıkmaların iptali kime ne yarar sağlayacaktır? Bu bazı siyasiler için bir siyasi kazanç mıdır yoksa bazı kurumlar siper edilerek Aydınlıları cezalandırmak mıdır?” diye sordu.

“KEŞKE MEYDAN İKİYE BÖLÜNMESEYDİ”

Söze yapımı devam eden kent meydanına getiren Saray, “Aydın Belediyesi’nce yaptırılan kent meydanının projelendirilmesi ve uygulaması değişik platformlarda olumlu veya olumsuz eleştirilerle Mimarlar Odası Temsilciliği’mizin adeta yapımcı veya proje yönlendiricisi gibi lanse edildiği, bu konuda sanki hiçbir girişimde bulunmadığımız şeklinde eleştirildiği görülmektedir. Otogar ve meydan düzenlemesi projeleriyle ilgili olarak Aydın Belediye Başkanlığı ile birkaç kez görüşme yapılmış, Aydın’ımız için önemli bu projelerin yarışmalarla elde edilmesi Aydınlı mimarların da katkı sunabilmesinin sağlanması istenmiştir. Ancak, talebimiz üzerine belediye, meydan düzenlemesi projesini Mimarlar Odasında üyelerimizin de hazır bulunduğu bir gün sunum yapmış, konu ile ilgili avan projesi üzerinde üyelerimiz fikirlerini beyan etmişlerdir. Ancak bu fikir alışverişinin ardından belediyemiz tarafından fikirlerimizi beyan etmekten öteye bir katkı istenmemiştir. Şu anda uygulanan proje hakkında detaylı bilgimiz bulunmamaktadır.

Bu konuda herkesin zevki, görüşü farklıdır. Bu değerlendirmeyi Aydın halkı gerekli şekliyle yapacaktır. Ben çok güzel çok çirkin, şurası şöyle sivri olmuş, şurası şöyle yuvarlak olmuş yorumlarına girmekle hata yaparım. Proje müellifi için mükemmel projedir, uygulayıcıları için süper projedir. Eleştirisel gözle bakarsanız bu proje şehir merkezine olmamıştır. Sadece şuan için söyleyebileceğim, kent meydanı keşke ikiye bölünmeseydi olacaktır. Başka türlü eleştirisel gözle bakmak yanlış olur” dedi.

Saray ayrıca, “Bize gösterilen proje ile şuan ki proje arasında farklılık var. Mesela bize tanıtılan projede havuz bu kadar büyük değildi, seyir terası tam bu şekilde değildi. Projeler arasında fark var” dedi.

Saray son olarak, “Çok kısa süre sonra yapılacak yerel seçimlerde, otogar projesi ve uygulamasının, kent meydanı projesi ve düzenlemesinin ve açık-kapalı çıkmalarla ilişkin olarak ilgililerinin başarısını en büyük jüri olan Aydın halkının değerlendireceğini düşünmekteyiz” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın