Mexico City’nin Güneyinde Bir Konut Sitesi

Mexico City’nin Güneyinde Bir Konut Sitesi

Meksikalı mimarlık ofis Miguel de la Torre Arquitectos, Mexico City'nin güneyindeki Coyoacán'da, çok sayıda müzenin, pazarın, kamusal alanların varlığı ile karakterize edilen bir bölgede yer alan tek ve/veya aile evlerinden oluşan koloniyel tarzda eşsiz bir kompleks tasarladı.

 

 

 

Bölge, ağaçlarla kaplı Arnavut kaldırımlı sokaklar, açık hava kafeleri, restoranlar, sanat galerileri, günlük yaşam için eğlence yerleriyle dolu.

Bu bağlamda Real de los Reyes, geniş ortak alanlarla tasarlanmış 13 konuttan oluşan, birey veya bir aile için evlere/yaşam alanlarına cevap veren farklı tipolojileri kapsayan bir konut geliştirme programı. Real de los Reyes, geniş alanları, bitirme malzeme seçimleri ve mekanın dağılımı ile sakinleri için lüks ve konfor sunuyor.

Evlerin mekan ilişkileri günlük yaşam, toplantılar veya dinlenme için çok yönlü olacak şekilde tasarlanmış.

Miguel de la Torre Arquitectos tarafından tasarlanan tüm evler 4 kattan oluşuyor. Araçlar için park yeri, bazı küçük depolama alanları ve tuvaletlerle birlikte eve erişimi zemin kattan sağlanıyor. Yan merdivenlerden erişilen birinci katta temel yaşam odaları, oturma odası ve mutfakla karşılaşılıyor. İkinci kat odaların bulunduğu yer ve son olarak dördüncü seviyedeki kat bir terasın bulunduğu yer.

Yapı, bütünleştirici kırmızımsı tonlarda pigmentli betonarmeden inşa edilmiş. Ağır olmayan cephede boşluklu kafes yüzeyin tasarlanması ile hafifleyen bir yapı bütünde geçirgenlik hissi yaratıyor. Yapının karakteristik rengi, kimliği ve kültürünün bir özelliği olarak, bölgeden geçerken dikkatin odak noktası olmasını sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın