Mexico City’nin Çeperinde Düşük Bütçeli Ev: Casa Nakasone

Meksikalı stüdyo Escobedo Soliz, Mexico City'de merkezi bir avluya açılan, iki ayrı kütleden oluşan bir ev tasarladı. Casa Nakasone ismindeki ev, emekli bir öğretmen için.

100 metrekarelik küçük ev, Meksika’nın başkentinin çeperindeki bir arsa üzerinde yer alıyor. Evin bulunduğu alan, önümüzdeki yedi yıl içinde bir gelişme dalgası yaşamaya aday. Mimarlık ofisi aynı alanda ev sahibinin kız kardeşi için bir ev tasarlamış fakat proje iptal edilince yerine büyük bir bahçe bırakmış.

Avlu, doğrusal bir geçitle bağlanan “kol” olarak tanımlanan iki kanatla çevrili. Zemin katta, bu hacimlerden birinde oturma odası bulunurken diğerinde mutfak ve yemek odası bulunuyor.

Avluya bakan duvarlar boyunca sürgülü cam kapılar yerleştirilmiş, böylece her oda dışarıya açılıyor.

Escobedo Soliz, binanın yapımında, müşterinin sıkı bütçesine uyacak şekilde, ekonomik ve yerel malzemeler seçmiş. Temeller, platform, merdivenler ve evin duvarlarından birinde alanda bulunan volkanik taş kullanılmış.

“Müşterinin sınırlı bütçesi bizi yerel inşaat endüstrisinin en yaygın ve ekonomik malzemelerini kullanmaya zorladı. Yerel inşaat sistemleri hakkındaki bilgileri yeniden yorumlamak için yerel inşaatçılar ile el ele çalıştık.”
Escobedo Soliz

Tuğla ve taş duvarlar, pencereleri ve cam kapıları çerçeveleyen kırmızı boyalı, ızgaralı çelik strüktür ile noktalanmış. Zemin, dış cephedeki renk tonlarına ve malzemelerine atıfta bulunan fayans ve beton karışımı ile kaplı.

Etiketler

Bir yanıt yazın