Mexico City’de Kırık Fayanslarla Kaplı Bir Taco Restoranı

RA!, Mexico City'nin Roma Norte mahallesindeki küçük bir taco restaurantı olan Los Alexis'in iç mekanını yaratırken Latin Amerika art deco tasarımından ilham almış.

Ofis, eski bir bira deposunun içinde yer alan 15 metrekarelik tek odalı restoranı tasarlarken bölgenin “canlı ortamından” ilham almış.

Mekanın duvarları ve zemini, yeşil derzli kırık seramik karolardan oluşan kendine özgü bir mozaikle kaplanmış.

Küçük açık alanın sağında konumlandırılan açık mutfağın önünde, nervürlü yeşil malzemeden levhalarla kaplanmış kavisli bir bar hayata geçirilmiş.

Fayanslar da dahil olmak üzere restoran genelinde kullanılan tüm malzemeler, dayanıklılıkları ve hızlı temizlik süreçleri gibi olumlu özellikleri nedeniyle seçilmiş.

Beyaz boyalı çelik kahvaltı tarzı tabureler yağa karşı dayanıklılığı nedeniyle seçilen çelikten yapılmış bir tablaya sahip olan barda sıralanmış.

Mimarlık ofisi, restoran içinde daha geniş bir kontrast yaratmak ve yapının eski tarihini hatırlamak için mekanın orijinal, soyulmuş tavanını korumaya karar vermiş.

Müşterilerin yemek yiyebileceği ve sosyalleşebileceği restoranın hemen dışındaki kaldırımda oturma alanları da planlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın