Mexico City’de İki Kardeş İçin Tasarlanan Ortak Bahçeli Bir Çift Taş Ev 

Mimarlık stüdyosu HEMAA, Mexico City'nin Jardines del Pedregal semtinde, mülkün önündeki yemyeşil bir bahçeyi paylaşan iki ev tasarladı. Evlerin her birinde dört yatak odası ve beş banyo bulunuyor.

1940’larda Luis Barragán tarafından tasarlanan yapılar Mexico City’nin lüks bölgesi Jardines del Pedregal’de bulunuyor.

Bölge, adını yapı alanlarını karakterize eden kayalık araziden alıyor. Evler, bölgeye özgü tasarımı ile Barragán’ın vurgulamaya çalıştığı lav alanlarından birinin üzerinde konumlanmış.

Ziyaretçiler ön kapıdan girdiklerinde, kendilerini iki evin önündeki yemyeşil bir ortak bahçede buluyor. Yerleşim alandaki bariz kot farkı nedeniyle evlerin ana girişi, önlerindeki terasa erişim sağlayan merdivenlerden bir kat yukarıda yer alıyor.

“Eve erişim, ana kapının karakterini vurgulayan ve cephesi çiçek saksıları ve bitkilerle çevrili olan bir merdivenle sağlanıyor. Ana zorluklardan biri, mimariyi doğal topografyaya entegre ederken ve manzara ile harmanlarken iki büyük aile için geniş bir program hazırlamak oldu.”

Mimarlık ofisi, bir mutfak, yemek odası ve dış terasları içeren ortak alanları evlerin zemin katına yerleştirmiş. Yaşam ve yemek alanlarının her biri, her aileye daha özel bir açık alan sağlamak için taş duvarla ikiye ayrılan bir arka bahçeye açılmış.

Üst katta evlerin yatak odaları, çatı terasları ve aile toplantıları için daha samimi bir mekan sağlayan birer oda bulunuyor.

Her iki evin de geniş iç mekanları meşe zeminler, gömme raflar ve kapılar içeren ölçülü bir paletle tamamlanmış.

Dış cephede kullanılan taş bloklar, Mexico City’den yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Hidalgo’daki yerel bir taş ocağından alınmış. Çapraz çizgili desenler malzemeye, taşın yatay ve dikey bağlantı hatlarından farklı bir damarlı yüzey kazandırmış.

“Bu cilalı ve zarif zanaatkarlık eseri, cepheye yerel kaynaklı malzemelerin kullanımıyla Pedregal’deki modernist mimari hareketin en iyisine atıfta bulunan benzersiz bir kimlik kazandırıyor.”

Etiketler

Bir yanıt yazın