“Metropoller Yarışmalara Küserken Anadolu’da Yarışmalar Arttı”

Lüleburgaz Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali Mimari Proje Yarışması kolokyumu ve ödül töreni, 10 Mayıs Cuma günü Lüleburgaz'da yapıldı.

Prof.Dr. Neslihan Dostoğlu, Hüseyin Sinan Omacan, Bünyamin Derman, Tülin Hadi ve İnci Olgun’dan oluşan asil jüri üyelerinin yanı sıra yedek jüri üyelerinden Dilek Ekşi Akbulut ve danışman jüri üyelerinden Lüleburgaz Belediyesi’nden inşaat mühendisi Gökhan Kaya Atay, katılımcıların sorularını yanıtlayarak jüri değerlendirmesi hakkında bilgi verdi.

Kolokyum, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak’ın açılış konuşmasıyla başladı. Halebak, Lüleburgaz’ın ilk kez bir yarışmaya ev sahipliği yaptığını ve bundan dolayı duyulan heyecan ve isteğin önemini vurgularken, bundan sonra da kentin sağlıklı ve nitelikli gelişimi için yarışmaları destekleyeceklerini belirtti.

Kolokyumun moderatörlüğünü Kırklareli Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Güzin Kaya yaparken ilk sözü alan jüri başkanı Prof.Dr. Neslihan Dostoğlu oldu. Dostoğlu, yedek jüri üyelerinin de katılımıyla oldukça adil ve etkili bir jüri süreci yaşandığını belirterek başladığı konuşmasında jürinin hangi kriterleri benimsediği, derecelendirmenin nasıl belirlendiğine dair bilgiler verdi. Öncelikle katılımcı projelerin üst ölçek plan kararlarına uyumluluğunun dikkate alındığını daha sonra ise mimari ölçekte fonksiyonel ve yaratıcı çözümler sunan tasarımlara önem verildiğini belirtti. Şartnameye de hassasiyet gösterildiğini ve şartnamede belirtilen kurallar dışına çıkan projelerin değerlendirmeye alınmadan elendiğinin altını çizdi.

Mimar Hüseyin Sinan Omacan, konuşmasında, mimarlık üretiminin büyük bölümünün metropol tabanlı gerçekleşmesine rağmen metropollerin artık yarışmalar gibi ortak aklın üreteceği projeleri desteklemediğni, bunun karşısında da son zamanlarda yarışmaların büyük çoğunluğunun Anadolu’da açıldığını belirtti.

Katılımcıların projeler ve jüri değerlendirmeleri ile ilgili sorularının yanıtlandığı kolokyumun ardından düzenlenen ödül töreni ile kazananlara ödüllerini Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak takdim etti.

Kolokyum ve ödül törenini aşağıdaki videolardan izleyebilirsiniz.

{video640 src=”http://player.vimeo.com/external/66049706.sd.mp4?s=769ed8487cf8eba77d9a9dd363e7d9b5″}

{video640 src=”http://player.vimeo.com/external/66046408.sd.mp4?s=f6ac820aee6859effde80756c3f9cae8″}

Etiketler

Bir yanıt yazın