Metropolis; Kent, Yaşam, İnsan

Metropolis kazıları boyunca Akropolis, Tiyatro, Agora, Hamam Kompleksleri, Araplıtepe Kilisesi gibi birçok değerli yapının yanı sıra 11 binden fazla tarihi eser gün yüzüne çıkarıldı. Bu çalışmaların 30 yılını geride bırakmasının anısına hazırlanan "Metropolis; Kent, Yaşam, İnsan" adlı kitap Cumhuriyetin 100. yılında yayınlandı.

Sabancı Vakfı’nın destekleri ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izin ve katkılarıyla gerçekleştirilen Metropolis Antik Kenti kazıları, 1990’lı yılların başından bu yana kesintisiz olarak sürdürülüyor. 2003 yılından itibaren Sabancı Vakfı çatısı altında devam eden bu kazı çalışmaları, Anadolu’nun tarihine ışık tutan önemli bir çalışma olarak öne çıkıyor.

Metropolis kazıları boyunca Akropolis, Tiyatro, Agora, Hamam Kompleksleri, Araplıtepe Kilisesi gibi birçok değerli yapının yanı sıra 11 binden fazla tarihi eser gün yüzüne çıkarıldı. Bu çalışmaların 30 yılını geride bırakmasının anısına hazırlanan “Metropolis; Kent, Yaşam, İnsan” adlı kitap Cumhuriyetin 100. yılında yayınlandı. Kitap, kentte gerçekleştirilen çalışmaların sonuçlarını, burada yaşayan farklı medeniyetlerin izlerinden yola çıkarak okuyuculara basit bir dil ve anlatımla sunuyor. 5 yıllık bir çalışmanın ürünü olan bu kitap, 444 sayfadan ve 30 farklı bölümden oluşuyor. Kitapta, konusunda uzman 22 yerli ve yabancı araştırmacının da katkısı bulunuyor.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın