METRO PROPERTIES Yeni Stratejik Yaklaşımını Açıkladı

İstanbul, 9 Mayıs 2012 – METRO PROPERTIES bugün yeni stratejik yaklaşımını basın mensuplarıyla paylaştı.

Tek kaynaktan yönetilen gayrimenkul çözümleri, ihtiyaca uyarlanmış mağaza formatları ve stratejik portföy yönetimiyle, METRO PROPERTIES, METRO GROUP’un uluslararası büyümesini gelecekte daha da verimli şekilde destekleyecek ve bu süreçte Türkiye çok önemli bir rol oynayacak.

METRO PROPERTIES’in CEO’su Thomas Ziegler, “En başta Metro Cash & Carry olmak üzere, METRO GROUP’un satış kanalları için tek kaynaktan eksiksiz bir gayrimenkul hizmetleri yelpazesi sunuyoruz ve ülke/bölgelerde onların yerel ortakları olarak hareket ediyoruz,” diye açıkladı. İlk kez METRO GROUP’un tüm gayrimenkul yönetiminin sorumluluğu METRO PROPERTIES’in şemsiyesi altında bir arada toplandı. METRO GROUP gayrimenkul aktivitelerinin gelişimine destek vererek, 1 Ekim 2011 itibarı ile, Metro Cash & Carry İş Geliştirme & İnşaat Bölümü, 2011’de METRO PROPERTIES ile birleştirdi. METRO GROUP bu birleşme ile, satış kanallarının uluslararası genişlemesinin gelecekte daha da verimli sağlanması için gereken koşulları sağlamış oldu. Entegre bir gayrimenkul uzmanı olarak, METRO PROPERTIES yer tedariğinden ve Grubun içindeki perakende mülklerinin geliştirilmesi ve inşaatından tamamıyla sorumlu.

Türkiye, genişleme konusunda önemli bir odak noktası olmaya devam ediyor

Çin, Rusya ve Hindistan’a ek olarak, Türkiye METRO GROUP’un en önemli stratejik genişleme noktalarından biridir. Şirket, şu anda satış kanalları Metro Cash & Carry, Real, MediaMarkt ve Saturn ile Türkiye’de 61 mağazaya sahip. Hızla artmakta olan kişi başına düşen milli gelir ve ülkenin genç ve iyi eğitimli nüfusu, uluslararası perakende şirketleri için birçok fırsat sunuyor. METRO PROPERTIES Türkiye Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Eyüphan Boyvadaoğlu, “Dinamik büyüme oranları ve sayıları hızla artan ulusal ve uluslararası yatırımcılar dikkate alındığında, Türkiye gayrimenkul pazarının, METRO PROPERTIES için muazzam bir büyüme potansiyeli taşıdığını” belirtti. METRO GROUP 2012 yılında da Türkiye’de gayrisafi yurtiçi hasılanın ve perakende sektöründeki büyümenin ortalamanın üzerinde olmasını bekliyor. Sadece bu yıl, sayısı dörde varan yeni toptan satış mağazası Türkiye’de kapılarını açacak.

Farklı müşteri ve lokasyonlar için ihtiyaca uygun tasarlanmış mağaza formatları

METRO PROPERTIES merkezi olmayan kurumsal yapısıyla ilgili yerel gayrimenkul pazarları hakkında büyük bir bilgiye sahip. Satış kanallarının lokasyon bakımından ihtiyaçları ve yerel müşterilerinin ihtiyaçlarına bağlı olarak METRO PROPERTIES, METRO GROUP’un satış kanalları için ihtiyaca uygun tasarlanmış mağaza formatları geliştiriyor. Metro Cash & Carry’nin uluslararası genişlemesi kapsamında, satış alanları 6.500 m2 ile 10.000 m2 arasında değişen “standalone” (tek başına) olarak adlandırılan çözümler, ek olarak daha küçük m2’lerde, esnek formatlarla da desteklenmekte. Özellikle yoğun nüfusa sahip büyük şehirlerde, uygun arsa arzının yeterli derecede olmayışı ve yüksek fiyatlı oluşundan dolayı, “sneak-in” (giriş) olarak da adlandırılan alternatif ve esnek çözümler de giderek daha önemli bir rol oynar hale geliyor. Burada, yeni bir toptan satış mağazasının açılması için mevcut mülk veya binalar seçilmektedir. Ayrıca, bir toptan satış mağazasının inşaatının bilinçli olarak otopark, otel, ofis, spor merkezi veya diğer perakende şirketleri gibi diğer kiracılarla tamamlanması anlamına gelen mixed-use projeler de giderek daha önemli hale geliyor.

Aktif portföy yönetimi, değer artışına katkıda bulunuyor METRO PROPERTIES stratejik portföy yönetimiyle bu genişlemeler için gereken özsermayenin sağlanmasına da katkıda bulunuyor. Olgunlaşmış pazarlardaki gayrimenkul mülkleri satılırken, şirket esas olarak gelecekte büyüyecek pazarlarda muazzam artış vaat eden lokasyonlara yatırım yapıyor. Böylece, METRO PROPERTIES, METRO GROUP’un gayrimenkul varlıklarının uzun vadede büyümesine katkıda bulunuyor.

2010 ve 2011 yıllarında, İtalya’da bulunan yaklaşık 20 adet Metro Cash & Carry lokasyonu, kapalı bir gayrimenkul fonu aracılığıyla satışa çıkarılmıştır ve uzun vadeli anlaşmalar ile kiralandı. Şirket, şimdi aynı başarılı modeli diğer Avrupa ülkelerinde de uygulamayı planlıyor. Özellikle, Fransa’daki birkaç gayrimenkulünü elden çıkarma opsiyonlarını inceliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın