Metro Hattı Altında Lineer Bir Kent Parkı: “Underline”

Miami'de metro hattı altında kalan bir alan, dönüştürülerek park haline getirilecek. "Underline" adı verilen projenin ana fikri, metro hattının altında oluşan gölgenin değerlendirilebilecek bir kentsel koridor oluşturduğunu fark eden Meg Daly'e ait.

James Corner Field Operations tarafından geliştirilen “Underline” projesi, Miami’nin hızla büyüyen finansal bölgesi Brickell Avenue ve önemli ticari merkezlerden birine hizmet veren Dadeland Metro İstasyonu arasında yer alacak.

Hazırlanan plan, yaklaşık on altı kilometre uzunluğundaki bu hattı, lineer bir kent parkı ve yaşayan bir sanat mekanı haline getirecek.

Hazırlanmış planda park üzerinde oluşturulan ulaşım bağlantıları dikkat çekiyor. Alanda yapılacak düzenlemeler ile parkın mevcut transit ağlar ile bağlantısı kurularak, komşu mahalleler için bir geçit olarak hizmet vermesi sağlanacak.

Projenin ilk etabında bisiklet ve yürüyüş yollarının yanı sıra,  bir basketbol sahası, bir performans sahnesi, salıncaklar, oyun masaları, kamusal masalar, bisikletler için park yerleri, büfeler ve oturma yerleri öneriliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın