Metal ve Seramikten Modüler Kent Mobilyası

Enorme Studio tarafından, metal ve seramik kullanılarak üretilen mobilya Schlickeysen, Madrid'te, Centro Cultural Conde Duque'un bahçesinde bulunuyor.

1855 yılında Alman makine üreticisi Carl Schlickeysen, tasarladığı “Universal Patent Brickmaking machine” isimli, tuğlaları bir endüstriyel işlem olarak kalıptan üreten makinesinin patentini almıştı.


Fotoğraflar: Javier De Paz Garcia ve Divisare

Enorme Studio tasarımı Schlickeysen ise, iki çeşit modüler metal destek ve standart ölçülerdeki tonoz formlu seramikle oluşturulan modüler bir mobilya sistemi. 

Piknik masaları, banklar, amfiler, topoğrafya benzeri yapılar ve daha pek çok tipoloji bu üç bileşen kullanılarak kurgulanabiliyor.

Schlickeysen, Enorme Studio tarafından başlatılan Bovedilla Series isimli araştırmanın ilk prototipi ve mobilyalarda endüstriyel seramik parçaların kullanımını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Enorme Studio tasarımı Bovedilla Series, yerel malzemenin ve el işinin kullanımına adanmış bir çalışma.

Schlickeysen, ilk olarak Gastrofestival 2017 aktiviteleri için geçici mobilya düzeni sağlamak amacıyla ve sonrasında merkezin kalıcı mobilyası olacak şekilde, Centro Cultural Conde Duque in Madrid için üretilen ilk prototip.

Mobilyaları üretirken kullanılan seramik parçalar, kendini endüstriyel seramik üretimine adamış bir grup olan Grupo Díaz Redondo girişimine ait stoğun bir parçası.

Metal parçalar ise Grupo Díaz Redondo gibi Madrid’ten birkaç kilometre uzaklıkta bulunan metal atölyesi CRRSA tarafından üretilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın