Messina Boğazı Köprü Projesi Onaylandı

İtalyan hükümeti, dünyanın en uzun tek açıklıklı köprüsü olacağı bilinen Messina Boğazı Köprüsü'nün inşaatına 2024 yılına kadar başlamayı umuyor.

16 Mart’ta İtalyan Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan bir kararname sayesinde geçen yıl yeniden kurulan Stretto di Messina spa’nın yönetim kurulu, Güney İtalya’da Sicilya ve Calabria arasındaki Messina Boğazı köprüsünün nihai projesinin güncellenmesi için onay verdi.

Proje, 3,66 km uzunluğu ve 5,73 km asma açıklığı ile dünyanın en uzun tek açıklıklı köprüsü olma özelliğine sahipken üç büyük kirişle birbirine bağlanan iki sütunun oluşturduğu 338 m yüksekliğindeki iki kule tarafından destekleniyor.

Geçmiş versiyona kıyasla bazı teknik hususlar revize edilirken malzeme seçimleri yeniden gözden geçirilmiş ve projenin inşa edileceği alandaki gerekli kamulaştırma planı ele alınmış. Köprünün yanı sıra çoğu tünel ve Messina’da üç yeraltı durağı olan yeni bir metro hattı olmak üzere 40 km uzunluğunda karayolu ve demiryolu bağlantısının da inşa edileceği biliniyor. Maliyetler 2011’de öngörülen 12 milyara kıyasla yaklaşık 2,5 milyar artmış ve daha da artabilme olasılığı var. Projede, harcamaların tahminleri %50 oranında aşması halinde çalışmaların iptal edilmesini ve yeni bir ihale açılmasını öngören bir madde bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın