Mersin’de Mahalle Ölçekli Organizasyonlar İçin Bir Dayanışma Mekanı: MECRA

Mersin’de Mahalle Ölçekli Organizasyonlar İçin Bir Dayanışma Mekanı: MECRA

TeCe Mimarlık giderek daha fazla ihtiyaç duyulan, yerel inisiyatifi ve dayanışma talebini merkeze koyan bir tasarımı Mersin’de hayata geçiriyor.

Proje Yenişehir Belediyesi ve Kültürhane işbirliği ile hayata geçecek. Halka açık etkinliklere ev sahipliği yapan, çalışma alanı olan bir kafe-kütüphane olarak altı yıldır işleyen Kültürhane kuruluşundan bu yana yüzlerce söyleşi, konser, film gösterimleri, sergi ve atölye çalışmalara ev sahipliği yaptı. Farklı geçmişlere ve profillere sahip hemşehriler etkinlikler sırasındaki buluşmalar sayesinde bir topluluk oluşturdu.

Son afet deneyimi hayatta kalanlar için bir sığınak görevi görebilecek, toplanan malları stoklayabilecek veya yardımın dağıtımını organize edebilecek böyle bir kolektif kamusal alanın önemini daha da ortaya çıkardı. Hayatta kalanların psikolojik rehabilitasyonu ve online eğitim imkanları gibi tüm ihtiyaçlarının karşılanması uzun zaman alacak gibi görünüyor. Bildik kültürel çalışmaların ötesinde olağanüstü ihtiyaçlara da cevap verebilecek böylesi bir mekan bu nedenle çok değerli olacaktır.

Bu ihtiyaç ve önceliklere bağlı olarak, kamusal alan tasarımları konusunda önemli deneyimlere sahip olan TeCe Mimarlık modüler nakliye konteynerlerinden oluşan bir tasarımı tamamlayarak Mersin’de hayata geçiriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın