Merkezinde Avlu Olan Bir Ev

lb + mr tarafından tasarlanan proje; Brezilya'nın güneydoğu bölgesinde bulunan São Paulo eyaletindeki São Carlos'un eteklerinde üçgen şekilli bir arsa üzerinde yer alan tek katlı bir aile evi.

Genç bir çift ve çocukları için hayata geçirilen çağdaş konut, sokaktan mahremiyet sağlarken mekanlar arasında görsel bağlantı oluşturacak şekilde özenle planlanmış.

Tasarım esnasında arsanın alışılmadık şekli ve cadde kenarında altı metrelik bir şerit bırakma gerekliliği göz önüne alınmış. Mimarlar, iç kısımlardan çapraz havalandırma ve doğal ışığın geçmesine izin veren ve araziye hassas bir şekilde uyan bir ev inşa etmek istemişler. Bu amaca ulaşmak için evi şeffaf hacimlerden ve doğal malzemelerden şekillendirerek ona sağlam ama rahat bir estetik kazandırmışlar.

Yapıyı üçgen alana sığdırmanın yanı sıra, projenin diğer bir amacı da kat planı boyunca görsel bağlantıyı sağlamak olmuş. Bunu başarmak için ev, üç kanadını birbirine bağlayan merkezi bir avlu etrafında düzenlenmiş. Avluya bakan bu yükseltilerdeki ahşap ve cam paneller, mekanların tamamen dışarıya bağlanmasına veya mahremiyet sağlamak için kapatılmasına olanak sağlamış.

Arsanın şekline uygun olarak projede, ailenin yüzebileceği veya dinlenebileceği üçgen şekilli bir yüzme havuzu tasarlanmış. Havuzun bulunduğu alanda, tüm projeye öncülük eden konsepti izleyerek, avlunun bir uzantısı olarak hizmet veren, yoğun bitki örtüsü ve zeminin ince kullanımı ile sakinlerin mahremiyetini korurken görsel bağlantıyı da sağlayan altı metrelik bir ahşap parça tasarlanmış.

Etiketler

Bir cevap yazın