Merkezi Bir Avlu Etrafında Şekillenen Kırmızı Beton Ev

Estudio MMX tarafından tasarlanan CVC House, Mexico City Coyoacán'da bulunuyor. Proje, pigmentli betondan yapılmış, boşluklu bir cepheye sahip.

Yüksek kültürel ve turistik altyapı yoğunluğuna sahip bir bölgede yer alan proje, Meksika başkentinin entelektüel ve bohem simgelerinden birini temsil ediyor. Bina, yapılı alan ile açık alan arasında farklı bir diyalog kuruyor.

Projede, kullanıcının caddenin geniş alanından arazinin arkasındaki bahçeye kademeli olarak hareket etmesine izin veren, bu sayede iç mekanlarda optimum gün ışığı ve manzaralar sağlayan bir dizi koridor ve ara avlu yer alıyor.

Tasarımda baskın olan kırmızı pigmentli beton ile hem yapı hem de yüzeyler konut projesinin kompakt ve bütünleyici karakterini vurguluyor.

3x3x3’lük bir ızgaranın içinde, merkezi bir verandanın etrafına 10 hacim dağıtılıyor. Bu sayede proje bağımsız olarak yaşanabilecek iki üniteyi iç içe geçiriyor. Geçirgen kütle içindeki kompakt program, iç mekanların, sakinlerinin mahremiyetinden ödün vermeden ve açık alanları (evin terasları ve bahçeleri) azaltmadan optimum güneş ışığı ve manzara koşullarına sahip olmasını sağlıyor.

Kırmızı pigmentli betonun yapısal ve kaplama sistemi olarak kullanılması, projenin tamamlayıcı doğasını vurgulayan pergolalar, levhalar, kirişler ve homojen duvarlar oluşturmaya olanak sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın