Merk X, 75 Yıldır Kapalı Olan Amsterdam Hayvanat Bahçesi Doğa Tarihi Binasına Yeniden Hayat Veriyor

Neoklasik bina, 1850 ve 1855 yılları arasında, Amsterdam hayvanat bahçesi Artis'e ek olarak bir doğa tarihi müzesi olarak Johannes van Maurik tarafından tasarlanmış. Üst galeriler, Hollanda'daki ilk müze odalarıymış. 1947'de mali sorunlar Groote Müzesi'ni kapanmaya zorlamış.

Şimdi, 75 yıl sonra, Merk X tarafından kapsamlı bir tadilattan sonra müze kapılarını yeniden halka açıyor. Müştemilatların yıkılması, yeniden inşası ve yeni bir kütlenin eklenmesiyle Groote Müzesi eski ihtişamına kavuşuyor. Bu jest, yeni bir çeşme ve sera içeren, peyzaj mimarı Michael van Gessel’in tasarımı olan önündeki halka açık bir meydan ile güçlendiriliyor.

Merk X’in tasarımı, binanın yapısal ve mekansal niteliklerini geri kazandırırken ek alanlar ve teknik özelliklerle bunları 21. yüzyılın taleplerine göre güncelliyor. Yeni işlevlerin sunulduğu yerlerde, somutlaştırma ve bitiş, onları hemen tanınabilir hale getiriyor.

Otantik ahşap zeminler ve güçlendirilmiş vitrinler korunarak ve rotundadaki ciddi şekilde hasar görmüş kelebek merdiven restore edilerek tarihi atmosfer korunmuş. Korkulukların ince bir şekilde iki katına çıkarılması, onları modern standartlara yükselmiş.

Zemin katta, rotundanın her iki yanında, Tiger Room ve King’s Room, kiralanabilir etkinlik alanları olarak kullanılacak. Tarihi çift merdiven, Doğu ve Batı Salonlarının müze alanları olarak yeniden tasarlandığı üst kata çıkıyor.

En büyük müdahale, dolaplar, bilgi hizmetleri, tuvaletler, vestiyer ve ofisler için yeni bir bodrum katının eklenmesi olmuş.

Sergi tasarımcıları Kossmanndejong, çağdaş bir sergiyi tamamen farklı bir çağdan bir binaya nasıl sığdıracaklarını kendilerine sormuşlar. Tasarımcılar, bir yandan ziyaretçilerin vitrinlerde doğayı nasıl gördüklerini göstermeye çalışırken diğer yandan da güzel tarihi duvar ünitelerine dikkat çekmişler. Öte yandan tasarımcılar, çeşitli temalar arasındaki çapraz bağlantıları göstermek ve insanın doğanın bir parçası olduğunu somut hale getirmek için bu bakış açısını kırmak istemişler.

Etiketler

Bir yanıt yazın