Merdivenin Gizli Alanlarını Keşfetmek

Jean Benoît Vétillard Architecture (JBVA), Fransa'da 60 metrekarelik bir dairenin tüm alanını heykelsi bir yapı etrafında yeniden düzenledi.

Mimarlık ofisi, Fransa’nın Montrouge kentindeki 60 metrekarelik bir evi yeniden tasarlamış. Apartment BDD’deki yeni tasarım, duvarlar olmadan mekanları tanımlayan yüzeyler oluşturmaya odaklanarak ortama yeni bir açık ve kullanılabilir alanlar katmış.

Mekanın odak noktası ise keşfedilmeye açık bir yapıda tasarlanmış, heykelsi merdivenli yapı olmuş. İlk kat, yeni bloğun hemen arkasında bir yatak odası ve bir banyoyu gizleyerek, yaşama ve mutfağa bakan basamaklarıyla deneyimlenecek yeni bir ek bir alan haline geliyor.

Üstte yan yana bulunan iki yatak odası, sürgülü cam panellerle kapatılmış ve oturma odası penceresiyle aydınlatılmış. Merdiven, yan ve merdiven altı boşlukları da kullanılabildiği için depolama alanı ve gardırop görevi de görüyor. Dairede bulunan taşıyıcı kolonlar sarı renk ile boyanarak göze çarpar hale getirilmiş ayrıca yeni ahşap yapının inşa edildiği sütun ayna ile çevrelenerek tamamlanmış.

 

Etiketler

Bir cevap yazın