Menemen’deki kaçak yapılar, savaş başlattı

AK Parti Menemen İlçe Başkanlığı, belediyenin kaçak olarak inşa edilen binalara göz yumduğu ve rant sağladığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Menemen’de belediyenin fen işleri müdürü Yalçın Kuyucu’nun kayınvalidesinin hissedarları arasında bulunduğu arsa üzerine kurulu blokların kaçak olarak inşa edilen bölümleri, belediye ile AK Parti İlçe Başkanlığı’nı karşı karşıya getirdi. AK Parti İlçe Başkanlığı, Menemen Belediyesi’nin, usulsüzlüğe göz yumarak yolsuzluk yaptığı ve rant sağladığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. AK Parti İlçe Başkanı Arif Kuran, “Kaçak inşaata göz yuman irade, rant elde etmeden bu riske girmez” derken Fen İşleri Müdürü Yalçın Kuyucu, “Hodri meydan. Bir kişi bana rüşvet verdiğini söylesin, istifa ederim” dedi. İnşaatlarda açık olması gereken teras kısımlarını kapatarak alan kazandığını kabul eden “Boyraz İnşaat” adlı firmanın sahibi Ercan Boyraz ise, “Bir komplo içindeyiz. Bizden haraç isteyen bir takım kişiler, istediklerini alamayınca şikayetçi oldu” iddiasında bulundu.

KAYINVALİDE HİSSEDAR
Menemen’de “Boyraz İnşaat” adlı firma, belediyenin fen işleri müdürü Yalçın Kuyucu’nun kayınvalidesinin 5 hissedardan biri olduğu arsa üzerine kat karşılığı 4 blok yapmak üzere anlaştı. Firma, 22 Temmuz 2010 tarihinde belediyeden aldığı yapı ruhsatı ile 134 daireden oluşan 4 bloğun inşaatına başladı. Ancak iki bloğun yapımını büyük ölçüde tamamlayan firmanın bir süre sonra yapı ruhsatına göre 85 metrekare inşa etmesi gereken daireleri, 145 metrekare olarak yaptığı ortaya çıktı. Müteahhit firmanın, projede açık olarak görünen terasları kapatarak oda haline getirdiği belirlendi. İlçede dedikodulara neden olan durum, AK Parti İlçe Başkanlığı’nı harekete geçirdi.

SUÇ DUYURUSU
AK Parti İlçe Başkanlığı, Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı’na müracaat ederek belediye hakkında suç duyurusunda bulundu. İlçe Başkanı Arif Kuran, ortada usulsüzlük, imar rantı olduğunu ve bunu tespit ettiklerini iddia etti. Belediyenin müteahhit tarafından kaçak olarak yapılan yaklaşık 13 bin metrekarelik fazla imalata usulsüz olarak göz yumduğunu belirten Kuran, “Usulsüz olarak fazla inşaata göz yuman irade, rant elde etmeden bu riske girmez. Fen İşleri Müdürü Yalçın Kuyucu’nun kayınvalidesine ait arsaya usulsüz olarak yapılan bu inşaatlar, düşündürücü. Burada belediyenin büyük bir suistimali var. Belediye Başkanı Sayın Tahir Şahin de, ‘Bu konudan haberdar değilim’ diyemez. Biz AK Parti İlçe Başkanlığı olarak Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyoruz” dedi.

‘TUTANAK TUTTUK’
Fazla imalatı bir süre önce fark ettiklerini ve belediye olarak tutanak tutup oda haline getirdikleri terasları, duvarları yıkarak açık hale getirmesi için Boyraz İnşaat’a bir ay süre verdiklerini belirten Menemen Belediyesi Fen İşleri Müdürü Yalçın Kuyucu ise, usulsüzlük yapmadıklarını söyledi. 2001’de aldıkları belediye meclisi kararına göre ilçelerinde 2 bin metrekare üzerinde olan yüksek yapılarda müteahhite yüzde 20 fazla inşaat yapma hakkı tanındığını belirten Kuyucu, Boyraz İnşaat’ın bu haktan da yararlanma imkanı bulunduğunu söyledi.

‘HARAÇ İSTEDİLER’
Terasları kapatarak fazla imalat yaptığını ve bu konuda hatalı olduğunu kabul eden Boyraz İnşaat firmasının sahibi Ercan Boyraz da, pek çok inşaatta benzer hataların yapıldığını söyledi. Belediye isterse terasları yıkıp daireleri eski durumuna getirebileceklerini belirten Boyraz, rant sağlamalarının söz konusu olmadığını dile getirdi. Menemen’i güzelleştirme gayretinde olduklarını ve kusursuz inşaat yapmaları nedeniyle kıskanıldıklarını ileri süren Boyraz, “Olayın perde arkası farklı. Müteahhitler kalitede bizimle yarışamadıkları için çamur attı. Bazı kişiler benden haraç istedi ama ben kabul etmedim. Önemsemediğim bu kişiler konuyu AK Parti İlçe Başkanlığı’na taşıdı. Yani bir komplo içerisindeyiz. Ben yargıya hesap veririm, hukuka saygım var. Ancak kimseye haraç vermem. Rusya’da inşaat yaptım. Orada Rus mafyasına dahi haraç vermedim” dedi.

“Benim alnım ak”
Menemen Belediyesi’nde yaklaşık 20 yıldır görev yaptığını belirten Kuyucu, “Bugüne kadar kimseden 1 lira almadım. Hodri meydan. Bir kişi, bana rüşvet verdiğini söylesin, istifa ederim. Bugüne kadar bir tek hatalı dosyaya imza atmadım. Evet, burası benim kayınvalidemin hissedarı olduğu bir arsa. Ne yapayım, şimdi kayınvalidemle ilgisi var diye yapı ruhsatını vermeyecek miyim? Alnım ak. Bu mafyanın işi. Mafya müteahhitten para sızdırmaya çalışıyor, vermediği için de şikayet ediliyor” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın