“Meltem: İzmir Akdeniz Akademisi” Dergisi Makale Çağrısı Yapıyor

Aralık 2016’da yayınlanan deneme sayısıyla yayın hayatına başlayan Meltem: İzmir Akdeniz Akademisi Dergisi, Akdeniz ve İzmir üzerine bilgi üreten araştırmacı ve akademisyenlerin yazılarını bekliyor.

Yılda iki sayı olmak üzere Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde yayımlanacak uluslararası hakemli dergi “Meltem: İzmir Akdeniz Akademisi” yayına başladı. Teori, araştırma ve inceleme makalelerinin yanı sıra güncel siyasal, sanatsal, toplumsal, felsefi, bilimsel alanlarda, yazarların öznel görüşlerini yansıtan deneme ve değerlendirme yazılarına da açık olan dergiye yazılarını ulaştırmak isteyen araştırmacılara açık çağrı yapıldı. Aynı zamanda her sayıda Akdeniz ve İzmir çalışmaları alanlarına temas eden sosyal bilimlerin farklı dallarında üretilmiş tez ve yayın tanıtımlarına da yer verilecek.

Derginin içerik bölümlenmesi uyarınca dört farklı alanda yazı gönderilebilir:

I. Teori

Bu bölümde teorik tartışmalara, eleştiri ve değerlendirme yazılarına yer verilecektir.

II. Araştırma

Bu bölümde Akdeniz ve İzmir’le ilgili araştırma ve inceleme yazılarına yer verilecektir.

III. Güncel

Bu bölümde güncel politika, sanat, felsefe eksenli yazı, çalışma ve söyleşilere yer verilecektir.

IV. Alesta

Bu bölüm, dergiye ulaştırılan ve örnek gösterilebilecek tez çalışmalarının ve yayınların tanıtımlarını içeriyor. Her yayım döneminde devam edecek bu bölüm, Türkiye’de halihazırda Akdeniz ve İzmir konusunda yapılan akademik çalışmalardan ve yayınlardan okuyucuları haberdar etmek amacıyla tasarlandı. Akdeniz ve İzmir çalışmaları konusunda yapılacak yeni çalışmaların ve aynı zamanda tamamlanmış tezlerin geçmişe dönük arşivini oluşturmayı amaçlamaktadır.

Detayları ve derginin deneme sayısını buradan inceleyebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın