Melikşah’a Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi

Hayırsever tarafından yaptırılan Melikşah Üniversitesi'nin Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi binası düzenlenen törenle hizmete girdi.

Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak, ‘Hayırsever Yılmaz Saçmacı’nın koyduğu, temel atma ve açılış töreni yapılmayacağı, aileden kimsenin ismi konmayacağı şartlarından ikisini yerine getirmedik’ dedi.

Hayırsever Yüksek Mimar Yılmaz Saçmacı tarafından Melikşah Üniversitesi’nin Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi için yaptırılan bina hizmete girdi. Yılmaz Saçmacı, fakülte binasının yaptırılmasını üstlendiğinde üç şart ortaya koydu. Temel atma ve açılış töreni yapılmayacak, fakülte binasına da aileden kimsenin ismi konmayacaktı. Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak, fedakarca davranan ailenin bu şartlarını kabul ettiklerini, ancak bina bitince verdikleri sözlerden ikisini yerine getirmediklerini ifade etti. Israrlara rağmen hayırsever Yılmaz Saçmacı’nın isminin konulmasını kabul etmediğini, eşinin ismi için razı ettiklerini dile getirdi. Binanın giriş katında gerçekleştirilen törene AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Vali Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, hayırsever Yılmaz Saçmacı ve eşi Hatice Saçmacı katıldı. Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakan Asyalı, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Memduh Boydak, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, İpek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan, çok sayıda işadamı ve davetli de açılış törene ilgi gösterdi.

ÜNİVERSİTE VE SANAYİ İŞBİRLİĞİ GELİŞECEK
Binada eğitim gören öğrenci sayısının 438 olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Özkanca, bunların 38’inin yabancı uyrukla misafir öğrenciler olduğunu belirtti. İlk kez mimarlık fakültesinin öğrenci alacağının da altını çizen Özkanca, üniversite ve sanayi işbirliğinin geliştirileceği önemli alanlarda eğitim vereceğini anlatarak, ‘Hali hazırda 6 ulusal proje ve teklif edilen 7 proje ile şu anda yüksek bütçeli projeleri mühendislik ve mimarlık fakültesi öğretim üyelerimiz sürdürmektedir.’ dedi.

‘KAYSERİ HAYIRSEVER KONUSUNDA ÖRNEK’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, insanların dişinden tırnağından artırdığı birikimlerini bir çırpıda bağışlayarak eğitim yuvaları yaptırdığını belirtti. Bu bağışı yaparken de hiçbir menfaatin olmadığını aktaran Özhaseki, Kayseri’nin hayırsever konusunda örnek olduğunu ve hiçbir beklentiye girmeden, burada farklı ülkelerden gelmiş çocukların bile eğitimlerini sağlama adına desteklerini sürdürdüğünü anlattı. Konuşmaların ardından binanın açılışı yapıldı. Ahmet Öksüzkaya, Başkan Özhaseki, rektörler hayırsever Yılmaz Saçmacı, eşi Saçmacı ve aile fertleri hep birlikte Hatice Saçmacı Mühendislik ve Mimarlık Fakülte binasının açılış kurdelesini kesti. Daha sonra sınıflar ve yapılan çalışmalarla ilgili sergi gezildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın