Melike Altınışık, RIBA “100 Women: Architects in Practice” Kitabında

RIBA "100 Women: Architects in Practice" kitabında dünyanın çeşitli yerlerinden mimarlık alanında öne çıkan 100 kadın arasında Melike Altınışık'a yer verdi.

“100 Women: Architects in Practice” kitabı dünya çapında fark yaratan 100 kadının mimarlık alanında yapılı çevreye olan katkılarını inceliyor.

Öncü ve birçok ödülü olan sektör temsilcisi Prof. Harriet Harriss, kıdemli akademisyenler ve yazarlar Naomi House ve Monika Parrinder ile mimarlık gazetecisi ve Dezeen’in editörü Tom Ravenscroft, mimarlık dünyasında adları genellikle göz ardı edilen 100 kadının hikayesini bu kitap aracılığı ile sergiliyor.

Coğrafi olarak Arjantin’den Zimbabve’ye kadar 79 ülke ve 6 kıtadan mimarları içeren dengelenmiş bir seçki içeriyor. Kitap, her bir mimarın vizyonunu gerçekleştirmek için izlediği “farklı dünyaları, farklı mimari formları ve mekâna duyarlı yaklaşımları” profil incelemesi ve ilham verici görsellerle aktarıyor.

Alison Brooks’un önsözüyle sunulan kitap, günümüzün en etkili mimarlarına seçkide yer veriyor. Bunlar arasında RIBA Royal Gold Medal ve başka birçok uluslararası ödüller sahibi Yvonne Farrell ve Shelley McNamara (Grafton Architects), Francine Houben (Mecanoo), Liz Diller, Farshid Moussavi, Anna Herringer, Momoyo Kaijima, Mariam Issoufou Kamara ve Yasmeen Lari gibi birçok isim yer alıyor.

Kitap, dünya çapında önde gelen her biri evrensel bir isim olmaya layık bilgi ve yeteneğe sahip profesyonelleri odak noktasına alıyor. Bu yayın, bu mimarların katkılarını hak ettikleri şekilde tanıyarak, görünürlüklerini artırmada küçükte olsa bir rol oynamayı amaçlıyor.

“100 Women: Architects in Practice” mimarlık alanına ilgi duyan öğrenciler, profesyoneller veya tüm meslekler ve disiplinlerde cinsiyet eşitliğine önem veren herkes için başvuru kaynağı ve ilham verici bir koleksiyon olarak hizmet etmeyi hedefliyor.

“100 Women: Architects in Practice” 1 Ocak 2024 tarihinde piyasaya sürülecek.

100 Women: Architects in Practice

Physical book: https://www.ribabooks.com/100-women-architects-in-practice_9781859469637#
E-book (available from 1/12/23) : https://www.taylorfrancis.com/
Authors: Harriss, House, Parrinder, Ravenscroft
Publisher: RIBAPublishing
Publishing date 2023
ISBN: 9781859469637

Etiketler

Bir yanıt yazın