Melike Altınışık Mimarlık-MAA Tasarımı COA Hills’in Yapımına Başlandı

Melike Altınışık Mimarlık-MAA tarafından tasarlanan COA Hills projesinin yapımı, Sapanca, Balkaya Köyü'nde başladı.

Doğa, insanların yeniden şarj olmalarına, canlanmalarına ve çevreleriyle bağlantı kurmalarına yardımcı olur. Doğada zaman geçirmenin stresi azaltma, kan basıncını düşürme, ruh hali ve bilişsel fonksiyonları iyileştirme, bağışıklık sistemini güçlendirme gibi birçok sağlık faydası vardır. MAA’nın çevre dostu mimari vizyonuyla tasarlanan COA Hills projesi, Sapanca, Balkaya Köyü’nde yer alan doğa ile iç içe ve sağlıklı yaşamı teşvik eden 26 adet mikro-ev ve ortak kullanıma açık bir sosyal merkez yapısından oluşur. Projenin hedefi, ziyaretçilerin doğa ile bütünleşerek huzur bulabilecekleri bir yaşam ve tatil köyüne dönüşmektir.

MAA tasarımı tesis, ormanla çevrili yamaçlı bir arazide yer alır ve Sapanca Gölü manzarasına bakar. Doğa ve mimari tasarımın iş birliği içinde buluşarak, günlük yaşamın kaosundan uzaklaşmak ve doğayla bütünleşmek isteyen ziyaretçiler için adeta doğaya kaçış adresi niteliğindedir. Doğal güzelliklerle çevrili bu yerde, ahşap mimari ve doğal malzemelerin kullanımı ile yapılan evlerde ziyaretçiler, organik ve saf bir his uyandıran ahşap ile sarmalanmanın yanı sıra zamanın ötesinde bir konfor, gerçek bir kaçış, mutluluk ve huzurun birleştiği bir ortamı keşfedebilecekler.

COA Hills, kompakt, enerji verimli ve doğal ahşap malzemelerle tasarlanmış bir mimari sunar. Ahşap, geleneksel yapı malzemelerine kıyasla önemli ölçüde daha düşük bir karbon ayak izine sahip, yenilenebilir, çevre dostu, yaşayan ve nefes alan bir yapı malzemesidir. Ahşap ve geri dönüştürülebilir malzemelerin kullanımı ile verimli yalıtım sağlanarak evler yazın serin, kışın sıcak kalır. COA Hills, sürdürülebilir yapı malzemelerinin kullanımını teşvik eden, çevreye uyumlu bir mekânı keşfetmek isteyenler için keşif dolu bir destinasyon olmayı hedefler.

Mikro-ev konaklama imkanlarının yanı sıra sürdürülebilir tarım hakkında bilgi edinebileceğiniz mini organik tarım alanı ve yerel kaynaklı malzemelerle hazırlanan lezzet dolu sağlıklı yemeklerin servis edildiği bir restoran da sosyal merkez yapısı içinde planlanmıştır. Tesiste ayrıca, yemek yapımı, meditasyon, yoga ve sürdürülebilir çevre dostu yaşam gibi konuları kapsayan atölye çalışmaları düzenlenebilecek şekilde mekanlar organize edilmiştir.

Açık alan kullanımı için önemli bir lokasyon ise tesisin kalbi olarak da düşünülen, Sapanca Gölü ve orman manzarası ile çevrili doğal güzelliklerin tam ortasında yer alan amfi tiyatro toplanma alanıdır. Bu alan, misafirlerin doğa ile bağlantı kurabilecekleri, dinlenebilecekleri ve kimi zaman merkezinde yanan ateşe karşı diğer konuklarla sosyalleşebilecekleri önemli bir sosyal aktivite alanıdır. Ayrıca, yürüyüş, bisiklet parkurları ve gölde balık tutma vb. aktiviteler de ziyaretçilere sunulabilecektir.

Misafirlerine doğayla ve kendileriyle yeniden bağlantı kurma fırsatı sunmanın yanı sıra sürdürülebilir yaşam kodları ile bezenmiş mekânları deneyimlemek isteyenler için keşif dolu tatil deneyimi sunan bir destinasyon olmayı da hedeflemektedir.

COA Hills’in yapım sürecinin 2024 yılının son çeyreğinde tamamlanarak kullanıma açılması planlanmaktadır.

Etiketler

Bir yanıt yazın