Melike Altınışık Architects, Seul’de Düzenlenen Yarışmanın İlk Aşamasını Kazananlar Arasında

MAA-Melike Altınışık Architects Seoul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Sejong Gösteri Sanatları Merkezi Uluslararası Planlama ve Tasarım Yarışması'nın ilk aşamasını kazandı.

Seul Büyükşehir Belediyesi, Yeouido Parkı 2. Sejong Gösteri Sanatları Merkezi Uluslararası Mimarlık Planlama ve Tasarım Yarışması’nda ilk aşamayı kazanan 5 ekibi ve tasarımlarını açıkladı.

MAA-Melike Altınışık Architects + BAUM Architects + Aliveus Landscape

Durig AG

DMP Architects + Viron

Heerim Architects

Zaha Hadid Architects + ULD Studio

Seul Metropolitan Belediyesi, projenin yer alacağı Yeouido Parkı hem bir kent merkezi hem de uluslararası bir finans merkezi olarak önemli bir konuma sahip olduğundan, Yeouido Park’ının bir mahalle parkı seviyesinden kent merkezindeki bir kültürel parka dönüştürmek için çeşitli planlamalar yaptı.

Yeouido Park’ın merkezinde yapımı planlanan 2. Sejong Gösteri Sanatları Merkezi, Han Nehri’ne odaklanarak Seul’ün kentsel işlevlerini artırmayı amaçlayan “Büyük Han Nehri” kentsel planlamasının önde gelen bir projesi. Bu bağlamda Han Nehri boyunca silüeti iyileştirmek ve şehrin rekabetçiliğini artırmak amacıyla, nehir boyunca yaratıcı ve yenilikçi bir simgesel tasarımın oluşturulmasını hedefleyen bir planlama ve tasarım yarışması düzenlendi. Yenilikçi tasarım anlayışı ile tasarlanmış bir yapı istenmesi nedeniyle, yarışmanın ilk “Planlama” aşamasında uygun bir proje maliyeti belirlemek için önce tasarımı başlangıçta onayladıktan sonra yatırım planlaması süreci başlayacak ve akabinde 2. aşamada seçilen 5 ekip tasarım yarışmasına devam edecek.

1.aşamada seçilen 5 ekip 8 Eylül 2023 tarihinde Seul Belediye Sarayı’nda halka açık sunum yapacaklar. 2024 yılı içinde merkezi yatırım incelemesi gibi ön hazırlık prosedürleri tamamlanacak ve 2. aşama için tasarım yarışması duyurulacak.

2. aşama kapsamında 2. Sejong Gösteri Sanatları Merkezi Uluslararası yarışmasının kazananının açıklanması 2025’in ilk yarısı olarak planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın