Melih Gökçek meydan okudu

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Kent Konseyi'nin ODTÜ arazisinden geçecek bulvara ilişkin hazırladığı tavsiye raporunu oy çokluğu ile kabul etti. Başkan Melih Gökçek, ''ODTÜ'nün içinden bu yolu öyle de olsa böyle de olsa geçireceğiz'' dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı son toplantısının, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında yapıldığı belirtildi.

Açıklamaya göre, kent gündemine ilişkin altyapı çalışmaları, sosyal ve kültürel projeler, imar planları gibi önemli konuların ele alındığı meclis toplantısında, Kent Konseyi’nin tavsiye kararları da gündeme geldi.

Başkan Gökçek tarafından okunan Kent Konseyi raporunda, özellikle sabah ve akşam saatlerinde Eskişehir yolu-Anadolu Bulvarı ile Konya yolu-Eskişehir yolu bağlantı noktaları, Çetin Emeç, Hoşdere, Dikmen caddelerinde oluşan trafik yoğunluğuna dikkat çekilerek, şu tavsiyelerde bulunuldu:
”Anadolu Bulvarı direkt ODTÜ arazisinden geçerek, ODTÜ İşçi Blokları kapısının yanından çıkıp, Konya yolundan Cevizlidere, Öveçler ve Sokullu Mehmet Paşa mahallerinden geçmeli ve Dikmen Pazar yerine dayanan yeni bulvara bağlanmalı. Oradan da eğer teknik olarak mümkünse pazar yerinin altından, Dikmen Vadisi’nin 4 ve 5. etapları göz önünde bulundurularak, bir tünelle Turan Güneş Bulvarı’na çıkmalı.”

ODTÜ arasından geçirilmesi planlanan yolun yüksek maliyet nedeniyle tünel yol olarak değil de üstten inşa edilmesini tavsiye eden Kent Konseyi’nin, nüfusu hızla artan Ümitköy bölgesinin trafiğine ilişkin önerisi ise şöyle oldu:
”Eskişehir Yolu’na Ümitköy bölgesinden paralel olarak devam eden Angora Caddesi’nin Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü önünden ilerleyerek, Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’nden sonra, ODTÜ Teknokent kavşağına bağlanması önerilmektedir. Bulvarın mümkünse üstten geçerek, eğer teknik olarak mümkün değilse son çare olarak alttan bir tünel yolla Eskişehir yolundan devam edip ODTÜ’ye ve devamında Anadolu Bulvarı’na ulaştırılması uygun görülmüştür.”

Daha sonra yapılan oylamada, Kent Konseyi’nin tavsiye raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Yol, ODTÜ arazisinden geçecek

Önerinin Kent Konseyi’nden geldiğini ancak daha önce Murat Karayalçın tarafından 1/5000’lik planlara da işlendiğini anlatan Başkan Gökçek, ”Zamanında Karayalçın doğru bir iş yapmış, ara sıra da olsa doğru işler yapmış, ODTÜ içinden iki yol geçirmiş. Biz de bunu 1/25.000’e işledik. Gittiler, itiraz ettiler. Bunun da nedeni ideolojiktir” dedi.

ODTÜ içindeki bütün yapıların kaçak olduğunu bildiren Gökçek, ”ODTÜ’nün içinden bu yolu öyle de olsa böyle de olsa geçireceğiz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Meclisi, ”teleferik” hattıyla ilgili konuyu da görüştü. Buna göre, Kızılay-Dikmen Teleferik hattının 30 yılı geçmemek kaydıyla Yap-İşlet-Devret modeliyle ihaleye çıkabilmesi için EGO Genel Müdürlüğü’ne yetki verildi.

Başkentin üç büyük camisine güvenlik

Meclis gündemine gelen başka bir gündem maddesinde de Kocatepe, Maltepe ve Hacı Bayram camilerinde, güvenliğin sağlanabilmesi konusunda oybirliği ile karar alındı.

Meclis toplantısında Ankara’da 6-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Astana Günleri aracılığıyla kardeşlik bağları bulunan kentler arasındaki işbirliğinin pekiştirilmesi ve yapılacak faaliyetlerin somut hale getirilmesi amacıyla Ankara ile Astana belediyeleri arasında bir ”İşbirliği Protokolü” imzalanmasına da oybirliği ile karar verildi.

Belediye Meclisi’nin aldığı başka bir karara göre Büyükşehir Belediyesi, Orman Genel Müdürlüğü, AOÇ ve İl Özel İdaresi ile bir protokol imzalayarak, Söğütözü’ne yapılması planlanan Başbakanlık Binası’nı çevreleyen ve etkileyen yolları 40 metre genişliğinde düzenleyecek.

Bir başka Meclis kararına göre de Hacı Bayram Cami civarı, Ulus, Dışkapı, Bentderesi, Hisar bölgesindeki eğlence yerlerinde ”ruhsat, itfaiye, sağlık ve gürültü” kontrollerinin yapılabilmesi için Zabıta Daire Başkanlığı koordinesinde, Sağlık İşleri, Destek Hizmetler, İtfaiye Dairesi Başkanlıkları ile gerek duyulması halinde ilçe ve Altındağ Zabıta Müdürlüğü personellerinden oluşan ”Eğlence Yerleri Denetim Ekibi” oluşturulacak.

Etiketler

2 yorum

Bir yanıt yazın