Melbourne Banliyösündeki Eve Renkli ve Çok İşlevli Bir Ek Bina

Kart Projects, Melbourne'nün bir banliyösünde bulunan bir eve küçük ölçekli bir eklenti tasarlamış.

Ev sahipleri, Melbourne şehrinin Fairfield bölgesinde, yerel halkın el değmemiş topraklarındaki yarı müstakil evlerine mütevazı bir eklenti tasarlaması için Kart Projects ile anlaştıklarında, ailenin ihtiyaçları ve mevcut dokuya küçük, özenli eklemelerin değeri konusunda hemen ortak bir anlayış oluşmuş.

Proje boyunca müşteri ve mimar arasında kurulan güçlü ve işbirliğine dayalı ilişki, evin arka tarafındaki küçük bir uzantı ve “toparlama” için yapılan orijinal planın, arka bahçedeki havuz ve peyzajın yakın zamanda tamamlanmasıyla sonuçlanan daha iddialı bir dizi değişiklik ve eklemeye dönüşmüş.

Evin mevcut haline sadece 30 metrekare ekleyen tasarım kapsamında konut boyunca bir dizi farklı ama tamamlayıcı alan oluşturulmuş. Tek katlı evde, dört kişilik bir aile için geniş yaşam ve çalışma alanları sağlarken arka bahçe için de yer bırakılmış. Proje genelindeki beyaz ve koyu gri akromatik renk kullanımıyla, iç mekanın revize edilmiş nitelikleri öne çıkarılmış.

Koridor, ana yatak odası ve ebeveyn banyosuna koyu gri hacmin içinde yer verilmiş. Bu koyu yüzeylere ışık vermek için ince dokular kullanılırken, ana yatak odasında bulunan depolama alanının stratejik kullanımı ve odanın hafif eğimli tavanı, yapının görünür derinliğini ve kütlesini büyütmüş. Ortak duvarın arkasına sıkışmış olan en-suite banyoya büyük bir tavan penceresi eklenerek gün ışığının içeri girmesi sağlanmış.

Banyo ve çocuk yatak odalarında kontrast oluşturan daha hafif bir hacim, evin mevcut ayak izinin kuzey kenarı boyunca uzatılmış. Banyodaki beyaz ve tozlu kırmızı el boyaması karolarla, ince bir matris oluşturulmuş.

Çalışma odasından, orijinal yapının kenarına doğru mutfak, yemek ve yaşam alanlarına açılım sağlanmış. Ek alanlar mevcut evin hücresel yapısından tamamen sıyrılmış gibi görünseler de, her bir alanın kenarları büyük ölçekli, kaset döşeme yardımıyla incelikle tanımlanmış.

Merkezi depolama kolonunun kenarları aynı zamanda mutfağın tavanına kadar uzanan ikinci bir büyük tavan penceresinin genişliğini oluşturarak tavan yüksekliğinde bir değişim oluşturulmuş.

Projenin arka duvarı yaşam alanına sağlam bir kenar oluştururken, yemek alanından ve projenin kuzey kenarı boyunca arka bahçeye açılan sürgülü cam kapılar için de alan sağlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın