Melbourne Banliyösünde Tarihi Bir Evin Dönüşümü

Avustralyalı Matt Gibson Architecture + Design, Melbourne banliyölerindeki tarihi bir evin restorasyon projesini üstlendi.

Güney Fitzroy’un tarihi bölgesinde bulunan evin Viktorya tarzı cephesi korunurken, arka cephesi tamamen yenilenmiş. Mimarlık ofisi, yapıyı, ekili avlularla birbirinden ayrılan ve camlı bir köprüyle birbirine bağlanan üç hacme bölmüş.

Evin tarihi cephesi, camlı bir koridor aracılığıyla geniş bir avludan bir mutfağa ve bir ebeveyn odasına bağlanan oturma ve yemek odalarını içerecek şekilde korunmuş ve restore edilmiş.

Yukarıda, bu iki blok, avlunun üzerinden geçen bir köprüyle birbirine bağlanan yatak odaları ve banyoları barındırıyor. İnce, alçak bir cam şeridi, güneye yönelme nedeniyle aşırı ısınma riskini en aza indirmiş.

Evin batı ucunda, ikinci bir avlunun diğer tarafında üçüncü, daha bağımsız bir blok bulunuyor. Bu blok, zemin katta bir garaj ile stüdyoya ve yukarıda ek yatak odasına dönüştürülebilen bir çalışma odasına ev sahipliği yapıyor.

Bu yeni pavyon tarzı yapılar, orijinal evden geri kazanılan tuğlalar kullanılarak inşa edilmiş, tuğlaların tamamı beyaza boyanmış ve avlunun yürüyüş yolundaki siyah metal pencere çerçeveleri ile tezat oluşturmuş.

Arkada cephede siyah renk kullanımı tercih edilerek, ince kemerli pencereler ve garaja açılan büyük, çıtalı ahşap bir kapı ile beyaz tuğlalarla tezat oluşturulmuş.

Evin iç kısmı sadeleştirilmiş minimal bir görünüme sahip.

Etiketler

Bir yanıt yazın