Meksika’daki Örnek Bir Modernist Yapı Yenilemesi

Meksika’daki Örnek Bir Modernist Yapı Yenilemesi

Naso, Meksika’daki örnek bir modernist yapıyı sanat ve sürdürülebilir yeme-içme mekanı olarak yeniledi.

Mexico City’deki Bosque de Chapultepec’in kalbinde yer alan Lago/Algo, OMR Gallery ve Corporacion Mexicana de Restaurantes (CMR) tarafından yönetilen ve oluşturulan bir kültür merkezi.

Proje, daha önce Leónides Guadarrama ve Alfonso Ramírez Ponce tarafından tasarlanan, daha sonra 1998’de Javier Sordo Madaleno tarafından yenilenen mevcut 1964 modernist binasının yenilenmesi. Meksikalı firma Naso tarafından yeniden tasarlanan yapı, orijinal binayı eski ihtişamına kavuşturmayı amaçlıyor.

Proje, sürdürülebilir bir restoranı halka açık bir sanat galerisi ve bir çalışma alanı ile entegre eden yeni bir program sunarak binanın ikinci bölümünü yenilemeyi ve böylece parkın mevcut kültürel ve eğlence altyapısı ile yeni bağlantılar kurmayı hedefliyor.

Tasarım, bağımsız yapının ihtişamını ve göz alıcı hiperbolik paraboloid tavanı vurgulayarak, çeşitli sergilere ev sahipliği yapmak için gerekli uyarlanabilirliği sağlamaya yönelik açık bir plana sahip.

Tasarım, farklı alanların birleştiği, eşikleri bulanıklaştıracak ve yapı boyunca kesintisiz bir görsel bağlantı sunacak şekilde mekansal kompozisyonunu yeniden tasavvur ediyor. Brüt betonun ham estetiği, meydana gelen kuvvetlerin tarihi binayı formüle etmesini ifade etmek için korunuyor.

Böylece proje, sembolik yapıyı çağdaş sanat, müzik, doğa, mimari ve mutfak bilimi ile iç içe geçen bir kültürel istikamete dönüştürerek yeniden canlandırıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın