Meksika’da Otomobil Yoğunluğunu Azaltan bir Şehir Koridoru Projesi

Meksika'nın başkenti Meksiko şehrinin tarihi ve işlek caddelerinden Chapultepec için planlanan rekreasyon alanı cadde için çok işlevli bir koridor öneriyor.

Meksikolu mimarlık ofisi FR-EE’nin hazırladığı rekreasyon projesi, şehir merkezini Chapultepec Parkı’na bağlayan ve şehrin tarihinde önemli yere sahip olan Chapultepec Caddesi’ni yeniden şekillendiriyor.

Proje otomobil akışının yoğun olduğu caddeyi yayaların ve bisikletlilerin de rahatça kullanabileceği karma kullanımlı bir şehir koridoruna çevirmeyi amaçlıyor.

Bu doğrultuda araç trafiğini caddenin iki yanına sınırlayarak caddenin ortasında içinde dükkanların ve yeşil alanların bulunduğu yeryer zemin kotunundan yükselen bir yapı tasarlanıyor. 2017’de bitirilmesi planlanan koridorda iklimle uyumlu bitkilerin kullanılacağını belirten ofis, sulama ve diğer ihtiyaçlar içinde geri dönüştürülen atık sudan yararlanılacağını ekliyor.

Kültür koridorunun uzunluğu toplam 1,3 kilometre olacak. Bölümlere ayrılan korudorun her bölümünde temanın farklı bir sanat dalı olması ve bölümlerin her birinde ilgili sanat dallıyla bağlantılı aktiviteler düzenlenmesi planlanıyor. Kültür koridorunda herbir bölme farklı bir renkle birbirlerinden ayırt edilicek hale getiriliyor.

Projeyle Meksiko’nun en önemli caddelerinden birinin kamusal karakterinin geliştirilip bir buluşma mekanı haline gelmesi amaçlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın